Thrillers

Artikelen

Nieuwe boeken in juni 2023

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in juni bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees dan snel verder!

Blog
Lees meer

Leestips voor de Thriller Weken 2023

Van 25 mei tot en met Vaderdag is er weer extra veel aandacht voor spannende boeken in de vorm van de Thriller Weken 2023. Ga je voor de beste (ont)spanning? Lees dan deze thrillers.

Blog
Lees meer

Over het thriller genre

Thrillers worden vaak gekenmerkt door een spannend plot en omvatten een breed scala aan subgenres die met elkaar verbonden zijn door het gevoel van spanning en gevaar dat de plot doordringt. Er is voor iedereen wel een geschikte thriller te vinden om urenlang in te kunnen verdwijnen.

Het tempo van een spannend boek is meestal snel en intens, met plotwendingen en onverwachte onthullingen die de lezer betrokken houden en op het puntje van haar of zijn stoel laten zitten.

De hoofdpersoon krijgt vaak te maken met fysiek gevaar, emotionele onrust en schade of psychologische uitdagingen terwijl hij of zij door de plot navigeert.

Thrillers verkennen ook thema’s als rechtvaardigheid, moraal en de menselijke conditie, waardoor diepte en complexiteit aan de plot worden toegevoegd. Dankzij deze huiveringwekkende plots en fantastische personages zijn thrillers dan ook vaak de oorzaak van slapeloze nachten.