Thrillers

Lees ook de serie: De witte stad

Artikelen

Nieuwe boeken in februari 2024

In februari 2024 verschijnen er weer volop nieuwe boeken. Ben jij benieuwd naar de boeken die in december bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees het hier!

Blog
Lees meer

Thriller top 10 van 2023

In het afgelopen jaar zijn er weer volop spannende thrillers uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 thrillers van 2023 die zijn verschenen bij A.W. Bruna.

Blog
Lees meer

Over het thriller genre

Thrillers worden vaak gekenmerkt door een spannend plot en omvatten een breed scala aan subgenres die met elkaar verbonden zijn door het gevoel van spanning en gevaar dat de plot doordringt. Er is voor iedereen wel een geschikte thriller te vinden om urenlang in te kunnen verdwijnen.

Het tempo van een spannend boek is meestal snel en intens, met plotwendingen en onverwachte onthullingen die de lezer betrokken houden en op het puntje van haar of zijn stoel laten zitten.

De hoofdpersoon krijgt vaak te maken met fysiek gevaar, emotionele onrust en schade of psychologische uitdagingen terwijl hij of zij door de plot navigeert.

Thrillers verkennen ook thema’s als rechtvaardigheid, moraal en de menselijke conditie, waardoor diepte en complexiteit aan de plot worden toegevoegd. Dankzij deze huiveringwekkende plots en fantastische personages zijn thrillers dan ook vaak de oorzaak van slapeloze nachten.