Thrillers

Zenuwslopende spanning, moord en mysterie, keiharde actie, spionage en corruptie, sinistere complotten, maatschappelijk onrecht en psychologische terreur die je tot diep in de nacht wakker houdt.

Ben jij net als wij ook zo gek op spannende boeken? Lees dan snel verder en laat je inspireren en je volgende spannende boek, serie of nieuwe favoriete auteur!

Omslag John Grisham een tijd voor genade

Een tijd voor genade

John Grisham

‘***** Grisham doet alles goed en nog beter. Dit is een verpletterende legal thriller. Direct verfilmen, klaar.’ – VN Detective en Thrillergids

In een sensationele moordzaak die de inwoners van Clanton, Mississippi tot op het bot verdeelt, staat één man tussen een zestienjarige verdachte en de doodstraf: advocaat Jake Brigance.

Meer weten?

Omslag bevroren goud Cilla Börjlind en Rolf Börjlind

Bevroren goud

Cilla en Rolf Börjlind

Winnaar Publieksprijs VN Thriller van het Jaar 2021.

In de bergen van Noord-Zweden, wordt het lichaam van een man gevonden die ongeveer twintig jaar daarvoor werd neergeschoten. Op weg naar de vindplaats de helikopter, waarin rechercheur Olivia Rönning reist, verrast door een sneeuwstorm en stort neer. Maar Olivia blijkt niet de enige persoon op de berg die de waarheid probeert te achterhalen over de dode man.

Meer weten?

Omslag De Katharinacode Jorn Lier Horst

De Katharinacode

Jørn Lier Horst

Van de bestverkopende Noorse auteur na Jo Nesbø. Scandithriller van grote klasse.

Het is weer de tijd van het jaar: voor de vierentwintigste keer pakt William Wisting het dossier van de verdwijning van Katharina Haugen. De zaak werd nooit opgelost en elke jaar belt Wisting met Katharina’s echtgenoot, Martin Haugen. Maar dit jaar is het donker in Haugens huis als Wisting er aankomt. Haugen is spoorloos verdwenen.

Meer weten?

#Killingspannend

Spannende thrillers die onder je huid kruipen en niet weg te leggen zijn. Kortom, boeken die écht #killingspannend zijn!

Omslag Ik ben Pelgrim Terry Hayes

Ik ben Pelgrim

Terry Hayes

Het mooiste boek aller tijden volgens de Hebban 1000 van 2020.

Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat.
De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek.

Meer weten?

Omslag het meisje in de trein Paula Hawkins

Het meisje in de trein

Paula Hawkins

VN Thriller van het jaar 2015 en wereldwijde bestseller.

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Meer weten?

Omslag Millennium trilogie 1 Mannen die vrouwen haten stieg larsson

Mannen die vrouwen haten – Millennium 1

Stieg Larsson

Deel 1 van de Millennium-trilogie

Mannen die vrouwen haten is het eerste boek van Stieg Larsson in zijn succesvolle Millennium-trilogie, waarvan wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren zijn verkocht. Stieg Larsson overleed nog voor zijn boeken verschenen. De serie werd op verzoek van zijn erven voortgezet door David Lagercrantz.

Meer weten?

Artikelen