Managementboeken

Leer managen, leiden en innoveren van de experts zelf, zoals Brené Brown, Satya Nadella en Sheryl Sandberg. Met deze managementboeken verzeker je jezelf van een plek aan de top!

Leer alles over managementtechnieken; krijg een kijkje achter de schermen van de Big Tech en haal zo het beste uit jezelf, je dagelijks leven en je onderneming. Hieronder vind je de beste managementboeken in de populaire categorieën ondernemerschap en leiderschap. Er zit altijd een goed boek voor jou tussen!

Omslag working backwards van Colin Bryar en Bill Carr

2. Working Backwards: Inzichten, verhalen en geheimen van Amazon

Bill Carr & Colin Bryar

Altijd al benieuwd geweest hoe Amazon heeft kunnen uitgroeien tot een van de meest waardevolle bedrijven van deze tijd? Voormalig top executives Bryar en Carr geven in Working Backwards voor het eerst een kijkje achter de schermen van dit spraakmakende bedrijf. Het resultaat is zowel een praktische gids als het verhaal achter Amazon, waarin zij beschrijven wat het betekent om ‘Amazoniaan’ te zijn en hoe het hun persoonlijke en professionele levens beïnvloed heeft.

Meer weten?

Omslag how I built this van guy raz

3. How I built this

Guy Raz

Geweldige ideeën komen vaak voort uit een simpele vonk. Twee jonge ondernemers, die onhandige, te grote bagage beu zijn, besluiten een betere koffer te bouwen (Away). Een voormalige boeddhistische monnik besluit dat de beste manier om zijn lessen over mindfulness- te verspreiden door een app is (Headspace). Een student aan een business school ontwerpt een website om online kleding op maat te kopen (Stitch Fix).

Meer weten?

“Laten we even heel eerlijk zijn over ondernemen: het is, vooral in het begin, zwaar. De eerste vier jaar was ik blut. Als ik het nu over moest doen, zou ik er nooit aan begonnen zijn. Maar ik ben zo blij dat ik het gedaan heb.”
– Aranka van der Voorden

Dit zijn onze experts in ondernemen

Als je aan ondernemen denkt, denk je aan aanpakken. Deze experts weten van aanpakken en leren je met hun boeken ondernemen op hoog niveau.

Aranka van der Voorden

Aranka van der Voorden (1987) is ondernemer, businesscoach, spreker en community-buildingexpert. Ze heeft een master of science in pr en communicatie. Op haar 26e startte ze haar eerste bedrijven, die ze in 2019 verkocht. Met haar bedrijf Pretty Ambitious helpt ze andere ondernemers succesvol te worden in hun business door te verkopen vanuit hun community.

Daan Weddepohl

Daan Weddepohl is alumnus van Rockstart, Techstars London en het Founder Institute. Tijdens het 2012 Clinton Global Initiative in New York won hij €100.000 bij de Green Challenge, een internationale duurzaamheidscompetitie. Met zijn bedrijf Peerby wist hij al miljoenen mensen te bereiken over de hele wereld en haalde hij meer dan €5.000.000 aan financiering op.

Jordy Kool

Jordy Kool is ondernemer en was de laatste jaren CEO van Infotheek. Tegenwoordig investeert hij in middelgrote en grote ondernemingen, adviseert hij bedrijven en treedt hij op als spreker. Met Stichting IT4Kids ondersteunt hij kinderen die vanuit hun thuissituatie minder mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen op sportief vlak.

Boek succes en vergroot je marktaandeel

Omslag Hacking Growth van Sean Ellis en Morgan Brown

Hacking Growth: De methode achter het succes van de toonaangevendste bedrijven

Sean Ellis & Morgan Brown

Hacking Growth is een toegankelijk en praktisch handboek dat teams en organisaties uit alle bedrijfstakken kunnen gebruiken om hun klantenkring en marktaandeel te vergroten. Het is een must voor alle marketeers, ondernemers en managers die op zoek zijn naar consistente, herhaalbare, kosteneffectieve en datagedreven resultaten.

Meer weten?

“Falen is hier een optie. Als het niet misgaat, innoveer je niet genoeg.” – Elon Musk

Meer boeken over Big Tech: Great minds

Inspirerende businessinzichten en persoonlijke verhalen van ondernemers en innovators van de grootste en succesvolste ondernemers ter wereld. Boeken van hoge toegevoegde waarde als jij net zo wilt leren denken als de Big Techgiganten.
Leer het van de pioniers.

Lees ook deze artikelen over management

Leer leiden van de experts

Onderstaande experts weten alles over leiderschap en laten je zien hoe ook jij sterker in je schoenen kunt komen te staan en die leiding kunt pakken!

Brené Brown

Dr. Brené Brown is hoogleraar aan de Universiteit van Houston, waar ze al meer dan twaalf jaar onderzoek doet naar kwetsbaarheid, moed, authenticiteit en schaamte. Ze is bekend van haar TEDTalk die miljoenen keren is bekeken en van haar boeken De moed van imperfectie, De kracht van kwetsbaarheid en Sterker dan ooit, die alle drie de eerste plek van de New York Times-bestsellerlijst bereikten. Ze woont met

Mark van Vugt

Mark van Vugt is hoogleraar psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij heeft meer dan 200 wetenschappelijke publicaties achter zijn naam staan en schreef eerder De natuurlijke leider (samen met Anjana Ahuja), Gezag (samen met Max Wildschut) en Mismatch (samen met Ronald Giphart), die in diverse talen zijn verschenen. Hij wordt gezien als een van de invloedrijkste psychologen ter wereld van dit moment.

Caroline Glasbergen

Caroline Glasbergen(1983) is mission-based ondernemer, spreker en founder van het platform New Female Leaders, dat gericht is op authentiek leiderschap voor vrouwen. Wekelijks lanceert ze een podcast waarin ze in gesprek gaat met succesvolle vrouwen en experts over leiderschap vanuit je eigen waarden.

Kim Scott

Kim Scot is de medeoprichter van het bedrijf Radical Candor. Samen met Trier Bryant richtte ze het bedrijf Just Work op om organisaties en individuen te helpen om rechtvaardigere werkplekken te creëren. Ze coachte CEO’s bij Dropbox, Qualtrics, Twitter en andere technologiebedrijven. Bij Google leidde ze teams van AdSense, YouTube en DoubleClick en ze was lid van de faculteit van Apple University. In het begin van haar carrière lei

Rasmus Hougaard

Rasmus Hougaard heeft meer dan 15 jaar ervaring in het beoefenen van en lesgeven in mindfulness. Hij is de oprichter van The Potential Project, een organisatie die trainingen geeft aan bedrijven (o.a. Google, Roche, Sony) om meer mindful te werken en zo de productiviteit te verhogen.

Leiderschap: de natuur als expert

In het dierenrijk lijkt elk individueel dier zijn plek te kennen, terwijl mensen vaak nog tevergeefs zoeken naar harmonie op de werkplek. De oplossing tot dat laatste probleem ligt vaak veel dichter bij huis dan je in eerste instantie zou denken.
Van wolvenleiders tot vlooiende apen.

De wijsheid van wolven

Elli H. Radinger

Omslag de wijsheid van wolven Elli H radinger

Meer weten?

Stoor nooit een vlooiende aap

Constanze Mager

Omslag stoor nooit een vlooiende aap van Constanze Mager

Meer weten?

Vergelijkbare thema's

Laat je met de beste managementboeken informeren door topexperts op het gebied van ondernemen. Boeken boordevol tips, ervaringen en informatie. Leer leiden en ondernemen op hoog niveau en kom zo sterker in je schoenen te staan. Informatie die zeker in je dagelijks leven goed toe te passen is!

Op zoek naar nog meer inspiratie? Neem ook zeker eens een kijkje op onze andere themapagina’s!