Historische kaarten

Historische romans

Artikelen over historische romans

5 x trilogieën van historische romans

Ontsnap jij tijdens het lezen ook het liefst naar vervlogen tijden en spannende of zelfs baanbrekende gebeurtenissen uit de geschiedenis? Dan zijn deze historische romans zeker een aanrader.

Blog
Lees meer

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

Tijd en plaats van 6 historische romans

Met een historische roman reis je terug in de tijd, maar de tijd waarnaar je terugreist verschilt per roman. Hier vind je 6 historische romans met de bijbehorende tijd én plaats!

Blog
Lees meer

Over historische romans

Historische romans behoren tot een fictiegenre waarin het verhaal zich afspeelt in een ver verleden en waarin vaak echte historische gebeurtenissen, mensen of omgevingen zijn verwerkt. Deze romans gebruiken het verleden als achtergrond voor het verhaal en verkennen thema’s als oorlog, politiek, sociale normen en culturele waarden van die tijd.

De personages in historische romans kunnen dus gebaseerd zijn op echte mensen of kunnen fictieve creaties zijn die slechts de waarden, overtuigingen en levensstijlen van die tijd weergeven.

Deze personages kunnen daarbuiten te maken krijgen met uitdagingen en conflicten die specifiek zijn voor die tijd, zoals oorlog, sociale ongelijkheid of culturele conflicten.

Het tempo van historische romans kan sterk variëren, afhankelijk van de omvang van het verhaal en de periode die wordt uitgebeeld. Sommige historische romans zijn langzaam  omdat ze zich richten op de details van het dagelijks leven, en andere zijn snel en zitten boordevol actie.