Literaire thrillers

Literaire thrillers

De boeken van Deon Meyer

Deon Meyer is de internationale bestsellerauteur van veertien misdaadromans en enkele korte verhalen die zich in het Zuid-Afrika van na de Apartheid afspelen. Zijn boeken hebben veel internationale prijzen ontvangen, in onder andere Duitsland, Frankrijk, Zweden, de VS en Nederland, zijn in 27 talen vertaald en verschijnen in meer dan veertig landen.

Gerelateerde artikelen

Thriller top 10 van 2023

In het afgelopen jaar zijn er weer volop spannende thrillers uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 thrillers van 2023 die zijn verschenen bij A.W. Bruna.

Blog
Lees meer

5 thrillers om te lezen in de winter

In de winter is het natuurlijk geweldig om een bijpassende thriller te lezen; het liefst eentje die zich afspeelt op een afgelegen plek en waarin bergen sneeuw de revue passeren. Koude rillingen gegarandeerd!

Blog
Lees meer

De beste sintcadeautjes onder de 15 euro!

Sinterklaas: de tijd van pepernoten, schoenen zetten, verlanglijstjes en gezellig samenzijn. Ben je op zoek naar een geweldig sinterklaascadeau voor de boekenliefhebber? Geef met Sinterklaas dan een boek kado!

Blog
Lees meer

Over het literaire thrillers genre

Literaire thrillers behoren tot een subgenre binnen het spannendeboekengenre dat de elementen van een spannende plot combineert met de esthetiek van literair proza. In deze romans ligt de nadruk op de psychologische en emotionele ontwikkeling van de personages terwijl daaromheen spanning en opwinding worden opgebouwd.

Het genre behandelt vaak complexe ’thema’s en kwesties, en de personages zijn vaak moreel dubbelzinnig. Literaire thrillers bevatten ook elementen van mysterie, misdaad en spionage voor de spanning, maar de focus ligt voornamelijk op de verkenning van complexe menselijke emoties en motivaties met behulp van de literaire kwaliteit van het schrijven.