Header Lagercrantz, Memoria

Rekke & Vargas

Micaela Vargas is bekwaam, sterk en streetwise. Hans Rekke is zeer intelligent, met een talent voor het oplossen van raadsels, soms op het manische af. Hun levens zijn voor altijd verbonden wanneer zij zijn leven redt.

Beiden worden achtervolgd door hun verleden: zij door het lot van haar criminele broer; hij door zijn ernstige depressies die volgen op manische periodes van genialiteit. De twee zouden niet méér kunnen verschillen, met hun enorm contrasterende achtergronden en hun zo verschillende manier van kijken naar de wereld om hen heen. Maar samen vullen ze elkaar aan en vormen ze een team met een opmerkelijk vermogen om het onoplosbare op te lossen.

Inmiddels zijn er twee delen in deze serie psychologische thrillers: Obscuritas en Memoria.

Meer over de personages

Hans Rekke, vermaard professor. Heeft het unieke talent om zwakke plekken in gedachtegangen en bewijsmateriaal bloot te leggen. Een vlijmscherpe intelligentie die soms grenst aan het psychotische. Afkomstig uit een aristocratische familie, met een assertieve moeder die hem aanspoorde om een pianovirtuoos te worden en in ’s werelds meest prestigieuze concertzalen op te treden. Hans speelt nog steeds tijdens zijn somberste buien, wanneer hij bezeten is door angst. Hij is verslaafd aan stimulerende en kalmerende middelen op recept.

Micaela Vargas, politieagent. Opgevoed door een alleenstaande moeder in een arme buitenwijk van Stockholm. Micaela was de rustige, gewetensvolle dochter die thuis altijd van alles afhandelde, terwijl haar broers, Lucas en Simón, altijd in de problemen kwamen. Op school merkten de leraren Micaela’s talent voor leren op en moedigden haar aan om een diploma te halen. Ze koos voor een leven bij de politie om iets goeds te doen in de samenleving.

Gerelateerde artikelen

12 thrillerpersonages over wie je elk boek wilt lezen!

Een goede thriller bevat niet alleen een sterke plot en de nodige plottwists om de lezer vast te houden. De personages zijn net zo belangrijk! Wij geven meer informatie over zeven populaire thrillerpersonages.

Blog
Lees meer

Samenvattingen Millennium-serie

Op 23 mei verschijnt De schreeuw van de zeearend, het zevende deel in de Millennium-serie. Heb jij alle eerdere delen al gelezen maar wil je je geheugen weer even opfrissen? Hier vindt je de samenvattingen van de eerdere zes delen. (LET OP: dit artikel bevat spoilers voor de eerste zes delen!)

Blog
Lees meer

Winterlezen

Speciaal voor jouw winter hebben we toplijsten gemaakt van de beste romans, thrillers en non-fictieboeken. Zo kun je de koude wintermaanden nog gezelliger maken!

Blog
Lees meer