Non-fictie

De boeken van Ryan Holiday

Ryan Holiday is een van de vooraanstaandste denkers en schrijvers op het gebied van klassieke filosofie en de rol daarvan in het dagelijks leven. Hij is een veelgevraagd spreker en strateeg. Zijn boeken zijn in meer dan dertig talen vertaald

Artikelen over non-fictie en zelfhulpboeken

Nieuwe boeken in juni 2024

Deze maand verschijnen er weer volop nieuwe boeken. Ben jij benieuwd naar de boeken die deze maand bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees het hier!

Blog
Lees meer

Vier de vrijheid met deze boeken

Vrijheid is van essentieel belang voor de mens. Het vieren ervan herinnert ons aan haar kostbaarheid en inspireert tot groei en bewustwording. Ontdek in dit artikel een selectie boeken die de waarde van vrijheid perfect weten te belichten.

Blog
Lees meer

Over non-fictieboeken

Non-fictie boeken zijn boeken die uitgaan van op feiten, waargebeurde gebeurtenissen en echte mensen. Ze zijn geschreven met het doel de lezers te informeren, op te voeden en te verlichten over een bepaald onderwerp.

Non-fictie boeken bestrijken een breed scala aan onderwerpen, waaronder geschiedenis, biografie, memoires, wetenschap, technologie, politiek, economie, zelfhulp, en nog veel meer. Ze zijn dikwijls gebaseerd op onderzoek en gebruiken betrouwbare bronnen om de lezers van accurate informatie te voorzien.

In tegenstelling tot fictie, waarbij fantasie en creativiteit ten grondslag liggen, zijn non-fictie boeken bedoeld om informatie over te brengen die berust op de werkelijkheid. Ze kunnen ook wel persoonlijke anekdotes of ervaringen bevatten, maar deze worden dan meer gebruikt om grotere ideeën of concepten te illustreren in plaats van als fictieve plotpunten te fungeren.