code spionage en techno thrillers

Spionage- & Technothrillers

Artikelen over spionage- en technothrillers

Thriller top 10 van 2023

In het afgelopen jaar zijn er weer volop spannende thrillers uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 thrillers van 2023 die zijn verschenen bij A.W. Bruna.

Blog
Lees meer

Over het spionagethrillers genre

Spionage- en technothrillers (ook bekend als actiethrillers) behoren tot de subgenres van het thriller- en suspensegenre, waarin spionage, het verzamelen van inlichtingen en technologie centraal staan. Deze romans hebben meestal overheidsagenten, spionnen of hackers als hoofdpersonen en gaan vaak gepaard met internationale intriges en politieke machinaties. De hoofdpersonen kunnen te maken krijgen met fysiek gevaar en/of bedreigingen voor hun persoonlijke en professionele leven.

Terwijl spionagethrillers vaak gaan over undercoveroperaties, bewaking en het verkrijgen van geheime informatie, gaan technothrillers vaak over het gebruik en misbruik van technologieonderzoeken, waaronder hacken, cybercriminaliteit en de ontwikkeling van geavanceerde wapens of bewakingssystemen. Het tempo van de plot in beide subgenres is meestal snel en spannend, met een hoge inzet en intense actiescènes.