David Baldacci

David Baldacci © Mariel Kolmschot

'Niet voor niets plaatst zijn Nederlandse uitgever hem naast John Grisham.' Algemeen Dagblad

David Baldacci is de succesvolle auteur van zesentwintig thrillers, drie romans, één YA-thriller en twee kinderboeken. Met zijn Wish You Well Foundation strijdt Baldacci samen met zijn vrouw Michelle al jaar en dag tegen analfabetisme. Hiervoor ontving hij op 12 juli 2008 de The Silver Bullet Award. Baldacci werd geboren in Virginia. Hij studeerde politieke wetenschappen aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde, en rechten aan de University of Virginia. Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C. In 1996 debuteerde hij met Het recht van de macht en vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven.

Baldacci’s werk is in 45 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht. Zijn debuut Absolute Power werd in 1997 verfilmd door en met Clint Eastwood. Naast zijn thrillers en romans schreef Baldacci ook enkele kinderboeken over Freddie en zijn Frietvrienden en in 2015 verscheen zijn eerste Fantasythriller: De voltooiing.

Uit de pers
'Sinds tien jaar is David Baldacci een ster aan het thrillerfirmament.' HP De Tijd
Meer over David Baldacci
Quote

Het is niet voor niets dat zijn Nederlandse uitgever hem plaatst naast John Grisham.

Algemeen Dagblad
RecensieDe Geheugenman

Goed gedoseerd geeft de auteur stukje bij beetje meer informatie over het leven van Amos, en gaandeweg wordt de sfeer in de thriller benauwender: ja, iemand heeft het op Amos voorzien, en diegene heeft als uiteindelijke doel om Amos ...

Lees meer

Interview David Baldacci

Interview David Baldacci
De nieuwe Paula Hawkins – In het water

Dé bestseller van deze zomer!

Sluiten Bestel nu!