Het proces

Het proces
Het proces
Het proces

Twee moorden. Twee verdachten.

Twee advocaten op zoek naar gerechtigheid.

Samenvatting

Jack Lee is een witte advocaat in het Diepe Zuiden van de Verenigde Staten die nooit iets heeft gedaan om zich tegen racisme te verzetten. Totdat hij besluit om Jerome Washington te vertegenwoordigen, een Zwarte man die wordt beschuldigd van de brute moord op een oud en welvarend wit echtpaar. Het is een zaak waarin zijn cliënt geen eerlijke behandeling kan verwachten en Lee twijfelt ernstig over zijn beslissing: is hij goed genoeg om het recht te laten zegevieren?

Desiree DuBose is een Zwarte advocaat uit Chicago die haar hele leven heeft gewijd aan gerechtigheid en gelijkheid. Ze reist af naar Virginia om samen met Lee de juridische strijd aan te gaan met een openbaar aanklager die de doodstraf eist. Maar DuBose komt er al snel achter dat er veel meer op het spel staat: duistere krachten zijn aan het werk om de door de burgerrechtenbeweging behaalde overwinningen teniet te doen.

Lee en DuBose, twee advocaten die in alles elkaars tegenpolen zijn, vechten samen voor wat ooit onmogelijk leek: een kans op een eerlijk proces en gerechtigheid in een door rassenstrijd verscheurd land.

Goed om te weten

  • Misschien wel zijn persoonlijkste thriller
  • Speelt zich af in de jaren zestig
  • Gegarandeerde spanning
  • Van David Baldacci's boeken zijn meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht in Nederland en België

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400517042
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s): David Baldacci
Vertaler: Jolanda te Lindert
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 528
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 22-05-2024

Specificaties

ISBN: 9789044936308
NUR: 332
Type: E-book
Auteur(s): David Baldacci
Vertaler: Jolanda te Lindert
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 528
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 22-05-2024

Specificaties

ISBN: 9789046178997
NUR: 332
Type: Luisterboek
Auteur(s): David Baldacci
Vertaler: Jolanda te Lindert
Voorlezer: Oscar Siegelaar
Prijs: 15,99
Duur: 8 minuten
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 20-06-2024
Het proces
Het proces
Het proces
Paperback:
24,99
E-book:
14,99
Luisterboek:
15,99

Leesfragment

1.

Op een willekeurige andere dag zou niemand belangstelling hebben gehad voor de doodse stilte in deze kamer, want het oudere echtpaar deed wel vaker een vredig dutje. Dan zaten ze roerloos als katten of lazen ze zwijgend de Bijbel, ieder voor zich, terwijl hun oude vingers de bladzijden omsloegen met wijsheid, en kalmte. En geweld.
Dat laatste was duidelijk te zien, want de man lag met gespreide ledematen op zijn rug op de vloer en de vrouw hing over een fraai beklede stoel. Het leven was hun met een grimmige doelbewustheid afgenomen.
Ze waren niet gedenkwaardig op een manier die de meeste mensen van belang was. Wél gedenkwaardig was de enorme ophef die de volledige impact van hun dood zou definiëren en kenmerken. Het zou een rampzalige stroom van energie doen oplaaien, als van een geweer met afgezaagde loop dat op een nietsvermoedende menigte werd afgevuurd.
In Freeman County, Virginia, zou nog tientallen jaren over hun gewelddadige dood worden gepraat.
‘Je hebt het recht te zwijgen. Hoor je me, boy?’ vroeg de eerste politieagent tegen de enige verdachte in de kamer.
Deze verdachte zat op zijn knieën, met zijn handen geboeid op de rug. De handboeien sneden diep in zijn vlees. De enige tekenen van zijn grote angst waren zijn trillende vingers en snelle ademhaling.
‘Deze coon ziet er niet uit alsof hij kan praten, zelfs niet als hij zou willen,’ zei de tweede agent. Hij was 1 meter 82, broodmager, en had een slappe kaaklijn en ogen die op kogelgaten met rafelige randen leken. Zijn politiepet was ver naar achteren geduwd.

Gerelateerde artikelen

Thriller top 10 van 2023

In het afgelopen jaar zijn er weer volop spannende thrillers uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 thrillers van 2023 die zijn verschenen bij A.W. Bruna.

Blog
Lees meer

De beste sintcadeautjes onder de 15 euro!

Sinterklaas: de tijd van pepernoten, schoenen zetten, verlanglijstjes en gezellig samenzijn. Ben je op zoek naar een geweldig sinterklaascadeau voor de boekenliefhebber? Geef met Sinterklaas dan een boek kado!

Blog
Lees meer