Omslag het geschenk van de wildernis elli H radinger

De natuurlijke wereld

Duik in de natuur van je eigen achtertuin of verdwijn in de woeste wildernis. Houd jij van planten en dieren en wil je hier het liefst alles over te weten komen? Dan zijn de natuur-, planten- en dierenboeken op deze pagina iets voor jou!

Ontdek wat de natuur om je heen voor je kan betekenen in het alledaagse leven. Met boeken van o.a. Peter Wohlleben en Elli H. Radinger.

Elli H. Radinger over de wijsheid van wolven en honden

Oude wijze honden

Elli H. Radinger

Omslag oude wijze honden elli h radinger

Radinger vertelt fascinerende verhalen over vertrouwen, geduld, toewijding, dankbaarheid, intuïtie, liefde en humor, maar ook over de omgang met verdriet en verlies. Dit boek is een warm en inspirerend eerbetoon aan de beste vriend van de mens.

Meer weten?

De wijsheid van wolven

Elli H. Radinger

Omslag de wijsheid van wolven elli h radinger

De gerenommeerde wolvenonderzoeker Elli Radinger gaat aan de hand van fascinerende verhalen in op de kenmerkende eigenschappen van wolven, zoals vertrouwen, geduld, familiebanden, leiderschap, omgaan met tegenslagen en de dood.

Meer weten?

 

Tips van Summer Rayne Oakes

“Ga naar de plant die je al een tijdje op het oog hebt en neem de volgende vragen door voordat je hem koopt.”
– Summer Rayne Oakes, Hoe je een plant van je laat houden

1. Vraag de plant waar hij oorspronkelijk vandaan komt.

Ga zodra je de naam van de plant weet op onderzoek uit en kijk waar hij oorspronkelijk groeit en wat voor leefgebied hij daar gewend is. Wat kun je daaruit afleiden? (Bedenk dat een plant die bijvoorbeeld gewend is aan de ondergroei van een Ecuadoriaans tropisch regenwoud niet veel licht kan verdragen.)

2. Zoek uit hoe de plant 'werkt'.

Hoe ziet de plant eruit? Bestudeer hem grondig. Heeft hij wortels, en zo ja, zijn die fijn of eerder dik en vlezig? Of heeft hij juist een knol of bol? Een plant zonder wortels, zoals veel Tillandsia-soorten, moet je sproeien of onderdompelen, terwijl een plant met een knol of bol een deel van het jaar in een soort winterslaap gaat en dan helemaal geen water nodig heeft. Door erachter te komen hoe jouw plant in elkaar steekt, kun je beter voor hem zorgen.

3. Vraag of de plant bij jou wil komen wonen.

Als je eenmaal aardig goed weet waar de plant vandaan komt en hoe hij functioneert, kun je jezelf afvragen of de plant bij jou thuis en onder jouw hoede zal gedijen. Vervolgens kun je makkelijker beslissen of je een volgend afspraakje met je plant moet maken.

Artikelen over de natuurlijke wereld

Geniet van de herfst

HERFST. De bladeren van de bomen kleuren in allerlei prachtige…

Nieuws
Lees meer

Vergelijkbare thema's

Krijg jij geen genoeg van informatieve boeken? Neem dan zeker een kijkje op onze andere themapagina’s!