Na 200 jaar weer wolvenpups in Nederland

Het wolvenpaar op de Noord-Veluwe heeft jongen gekregen. Videobeelden tonen drie jonge wolven op verkenning in de natuur.

„Dit is het bewijs dat wolven het echt naar hun zin hebben op de Veluwe”, zegt Lennard Jasper van Staatsbosbeheer. Hij reageert vol enthousiasme op de woensdag gepubliceerde beelden van drie wolvenpups die door het bosgebied dartelen.

Boswachter Jasper noemt het prachtige beelden. „We kunnen nu stellen dat er roedelvorming is”, zegt hij opgetogen. Vorig jaar doken beelden op een wolf op de Veluwe, later bleek dat zich een paar had gevestigd. Vorige maand nog verscheen het stelletje nog samen op de foto. Het setje heeft op de Noord-Veluwe nu jonkies gekregen. Zeker drie welpen, mogelijk meer.

„Er is dus sprake van definitieve vestiging. Als ze hier jongen krijgen, dan heeft de wolf het echt naar zijn zin. Nu staan we als boswachters echt te juichen”, analyseert Jasper. „Het is voor het eerst in 200 jaar dat er wolven zijn geboren op Nederlandse grond. Dit is hun nieuwe wereld.”

Gerelateerde artikelen

Werelddierendag: 10 boekentips!

4 oktober is het Dierendag: dé dag om dieren in het zonnetje te zetten. Of het nou om honden, katten of rode panda's gaat: alle dieren verdienen liefde en aandacht. Vier werelddierendag met het lezen van boeken over dieren. Wij geven 10 leestips!

Blog
Lees meer

De grote boze wolf

De vele sprookjes en mythen over het kleine meisje…

Nieuws
Lees meer