The Green Girls Club Podcast

Welkom bij de podcastserie The Green Girls Club Podcast: Dé community voor vrouwen op weg naar een duurzamer leven.

In deze podcast neemt Marieke van den Berg, de oprichtster van The Green Girls Club, je mee in de reis naar een duurzamer leven. Welke dilemma’s, taboes, inzichten, dromen komen hier bij kijken? Wekelijks heeft zij een expert te gast die je meer vertelt over uiteenlopende onderwerpen. Hoe kun je duurzame keuzes maken met je voeding en consumptie, hoe kun je impact maken in je werk, hoe gaan we om met baarschaamte, hoe kun je jouw kledingkast verduurzamen?? Veel vragen waar je tijdens The Green Girls podcast antwoord op krijgt.

Wil je in contact komen met honderden andere green girls? Word dan lid van de Facebook community of volg ze via Instagram @thegreengirlsclubcom.

Op deze pagina

#04 - Saskia Mulder over een duurzame kinderwens

In deze aflevering gaat Marieke in gesprek met Saskia Mulder. Het is Saskia’s ultieme passie om de wereld duurzamer te maken. Dit doet zij onder andere via haar instagram account @thesocialreporter en door middel van trainingen en lezingen, leert ze je met welke keuzes je het meeste verschil maakt voor een duurzamere planeet. In dit gesprek wordt misschien wel grootste duurzame dilemma besproken: een kinderwens op een steeds warmer wordende aarde.

#03 - Sara Dubbeldaam over het verduurzamen van je kledingkast

In deze aflevering gaat Marieke in gesprek met Sara Dubbeldam over hoe we onze kledingkast kunnen verduurzamen. Sara is duurzame mode journalist en op haar blog When Sara Smiles neemt ze je mee op haar persoonlijke reis naar een bewuste garderobe. Een met liefde voor de planeet, voor de makers én voor jezelf.

#02 - Annemiek Nusmeijer over het vinden van een duurzame baan

Hoe vind je een duurzame baan en hoe kun je impact maken in je (huidige) werk? Annemiek Nusmeijer is eigenaar van Green Jobs, dé vacaturebank voor duurzame vacatures, en weet als geen ander het antwoord op deze vragen. Met praktische tips en een taboedoorbrekende visie vertelt zij ons hoe je vandaag nog kunt beginnen.

#01 - Talitha Kaloe over het maken van een positieve impact met je portemonnee

In deze eerste aflevering gaat Marieke, oprichter van The Green Girls Club, in gesprek met Talita Kalloe over hoe we met betekenis kunnen consumeren en op deze manier positieve impact maken met onze portemonnee voor een duurzame wereld.

Shownotes

Lees de samenvatting van de afleveringen en krijg alle tips op een rijtje in de shownotes