Romans

Romans die de oorzaak zijn van slaaptekort, omdat je tot diep in de nacht blijft lezen. Boeken waar je iedereen om je heen over wilt vertellen. Verhalen die je niet meer loslaten.

Ben je net als wij ook zo gek op romans? Deze pagina staat boordevol inspiratie om je volgende favoriete roman of nieuwe favoriete auteur te vinden.

Op deze pagina

Getipte romans

De dag dat de walvis kwam

De dag dat de walvis kwam

John Ironmonger

Een klein dorp. Een dreigende pandemie. En een geweldig verhaal over de mensheid.

Eerst spoelt er een jonge man op het strand aan. Dan een walvis. De 307 inwoners van het vissersdorpje St. Piran voelen meteen dat er iets vreemds te gebeuren staat. Maar niemand vermoedt hoe erg hun gemeenschap bedreigd wordt. De man, Joe Haak, gevlucht uit Londen, waarschuwt voor een dodelijk griepvirus.

“Wat een prachtig verhaal! Boordevol wijsheden die na een paar keer lezen tot je doordringen…” – Hans Loeve, Boekhandel Riemer

Greenwood

Greenwood

Michael Christie

Meesterlijke roman over een familie van houthakkers en natuurbeschermers in een stervend bos

Ze komen voor de bomen. Het is 2038. Jacinda (Jake) Greenwood werkt als een overgekwalificeerde tourgids op Greenwood Island in een van de laatst overgebleven bossen ter wereld na de Grote Droogte. De link tussen het eiland en haar familienaam leek altijd toeval, totdat er iemand met een boek over haar familiegeschiedenis verschijnt.

“Alles klopt aan dit boek.” – Chris Haak, Boekhandel Scheltema

Dochters van een nieuwe tijd

Dochters van een nieuwe tijd

Carmen Korn

Vier vrouwen, vier families, één eeuw geschiedenis: het eerste deel in deze allesomvattende, meeslepende trilogie.

Dochters van een nieuwe tijd dompelt je onder in de wereld van luxueuze danszalen, vermout, cocktails, opiumkelders en Chinese restaurants, totdat langzaam, maar onverbiddelijk, het einde van de vrijheid nadert door de opkomst van de nazi’s.

“Prachtig en meeslepend!” –  Wytske, Bruna Oosterwolde

Gerelateerde artikelen