Schimmen
Schimmen
Schimmen

Grootse familieroman over geesten uit het verleden en het onvermogen om te aarden.

Samenvatting

Hüseyin heeft dertig jaar in Duitsland gewerkt en nu vervult hij eindelijk zijn droom: wonen in een appartement in Istanbul. Maar op de dag van de verhuizing krijgt hij een hartaanval. Voor de begrafenis reist zijn familie hem vanuit Duitsland achterna: zijn oudste dochter Sevda, die weliswaar succesvol is, maar niet heel gelukkig. Zijn zoon Hakan, die op de vlucht is voor zichzelf. Zijn dochter Peri, die zich op haar studie, seks en drugs werpt. Zijn jongste zoon Ümit, die nog thuis woont en niet verliefd mag zijn op wie hij verliefd is. En zijn vrouw Emine, wier pijnlijke en tedere herinneringen geen grenzen kennen tussen Turkije en Duitsland. Elk van hen heeft geheimen, verlangens en wonden. Wat hen verbindt is de vraag: wie was Hüseyin eigenlijk?

Goed om te weten

  • Shortlist Deutscher Buchpreis 2022
  • Actueel en intens verhaal over migratie, cultuur, gender en identiteit

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789056727277
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Fatma Aydemir
Vertaler: Marcel Misset
Prijs: 26,99
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 18-10-2022

Specificaties

ISBN: 9789044934236
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Fatma Aydemir
Vertaler: Marcel Misset
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 18-10-2022

Specificaties

ISBN: 9789046176993
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Fatma Aydemir
Vertaler: Marcel Misset
Voorlezer: Evrim Akyigit
Prijs: 15,99
Duur: 10 uur en 36 minuten
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 26-01-2023
Schimmen
Schimmen
Schimmen
Paperback:
26,99
E-book:
12,99

Leesfragment

Hüseyin… Weet je wie je bent, Hüseyin, als je de glanzende contouren van je gezicht in het glas van de balkondeur herkent? Als je de deur opendoet, het balkon op stapt, de warme lucht over je gezicht strijkt en de ondergaande zon tussen de daken van de woonblokken van Zeytinburnu oplicht als een reusachtige sinaasappel? Je wrijft je ogen uit. Misschien, denk je, misschien was elke horde, elk conflict in je leven er alleen maar om op een goede dag hierboven te staan en te weten: dit heb ik verdiend. Met het zweet op mijn voorhoofd.
Je hoort de eerste ezan van de avond op het balkon van je appartement, je ruime vierkamerwoning op de vierde verdieping waar je bijna dertig jaar voor hebt gewerkt en gespaard, terwijl je vier kinderen opvoedde en je vrouw een weliswaar bescheiden, maar nooit gebrekkig bestaan hebt gegeven. Je leefde je leven in drie diensten, Hüseyin, je deed alle diensten op zondagen, op feestdagen, je draaide overuren, je hebt van alle beschikbare mogelijkheden gebruikgemaakt die de fabriek bood om je familie te onderhouden, om voetbalschoenen te kopen voor de jongste, om de schulden van de oudste mee af te lossen en om iets opzij te kunnen leggen. En nu is het je eindelijk gelukt. Je bent negenenvijftig en huiseigenaar.

Gerelateerde artikelen

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

Vijf vragen aan Fatma Aydemir

Een kort interview met de auteur van Schimmen, dat dit jaar op de shortlist van de Deutscher Buchpreis stond.

Blog
Lees meer

5 x De mooiste zinnen

Soms weet een auteur met één zin precies dat te zeggen waardoor alles opeens op zijn plek valt. Wij delen deze 5 mooiste zinnen daarom graag met jou.

Blog
Lees meer

Nieuwe boeken in oktober 2022

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in oktober bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Blog
Lees meer