Header familieromans

Familieromans

In familieromans staan de vriendschap en familiebanden tussen de hoofdpersonages centraal. Belangrijke gebeurtenissen binnen een gezin, binnen een familie en zelfs binnen verschillende generaties komen aan bod.

Bouw een band op met de personages die je nog lang bij zullen blijven, zelfs nadat je de roman hebt uitgelezen.

Buitengewone coming of age memoir

Omslag Naschokken Nadia Owusu

Naschokken

Nadia Owusu

Als Nadia twee is, laat haar Armeens-Amerikaanse moeder hun gezin in de steek. Nadia blijft achter met haar kleine zusje en hun Ghanese vader, die als ambtenaar bij de Verenigde Naties werkt. Ze bewonen plekken over de hele wereld: Rome, Dar es Salaam, Kumasi en Londen. Nadia spreekt meerdere talen en heeft meerdere thuislanden. Ze vraagt zich af of ze Europees, Afrikaans of Amerikaans is. Of niets van dat alles? Als haar vader overlijdt, voelt Nadia zich meer dan ooit ontworteld en alleen.

Meer weten?

Meer coming of age romans

De nieuwe tijd-serie

Dochters van een nieuwe tijd

Carmen Korn

Omslag Dochters van een nieuwe tijd carmen korn de nieuwe tijd trilogie deel 1

Bekijk deel 1

Tijd om opnieuw te beginnen

Carmen Korn

Omslag tijd om opnieuw te beginnen carmen korn de nieuwe tijd trilogie deel 2

Bekijk deel 2

 

De tijden
veranderen

Carmen Korn

Omslag de nieuwe tijd trilogie deel 3 de tijden veranderen carmen korn

Bekijk deel 3

 

Omslag Betty Tiffany McDaniel

Betty

Tiffany McDaniël

Internationale bestseller.

Geboren in een badkuip in 1954 als zesde kind van een Cherokee vader en een witte moeder, zal Betty Carpenter een wereld van armoede en geweld leren kennen. Een van haar zussen gelooft dat er een vloek op de familie rust, maar Betty’s nieuwsgierigheid, haar grote liefde voor haar zussen en haar vaders verhalen voeden haar veerkracht en verbeelding. Zo ontdekt ze hoe ze kan ontsnappen aan het harde leven: door te schrijven. Ze begraaft de verhalen heel diep, omdat ze die aan niemand kan vertellen. Tot nu.

Meer weten?

Omslag Greenwood Michael Christie

Greenwood

Michael Christie

Urgente pageturner over klimaatverandering.

Ze komen voor de bomen. Het is 2038. Jacinda (Jake) Greenwood werkt als een overgekwalificeerde tourgids op Greenwood Island in een van de laatst overgebleven bossen ter wereld na de Grote Droogte. De link tussen het eiland en haar familienaam leek altijd toeval, totdat er iemand met een boek over haar familiegeschiedenis verschijnt.

Meer weten?

Omslag De tijgervrouw van Galina Téa Obreht

De tijgervrouw van Galina

Téa Obreht

De tijgervrouw van Galina is sowieso al een spectaculair geslaagde roman, maar dat Obreht bovendien pas 26 is, maakt het zonder meer ongelooflijk!’ – Marie Claire

Obreht maakt royaal gebruik van de rijke folklore van de Balkan en weeft een veelkleurig tapijt dat het recente verleden van haar geboorteland weergeeft. De tijgervrouw van Galina is een mysterie, een diepgaand emotioneel familieverhaal, en een prachtige illustratie van de complexe geschiedenis van de Balkan.

Artikelen over familieromans

5x ontroerende coming-of-ageromans

Vroeg of laat moeten we er allemaal aan geloven: volwassen worden. En dat dat niet zonder vallen en weer opstaan gaat, weet de literatuur ons wel te vertellen.

Blog
Lees meer

Meer inspiratie

Krijg jij geen genoeg van familieromans? Neem dan zeker een kijkje op onze gerelateerde themapagina’s en vind je nieuwe favoriete boek!