Liefde & relatie

Liefde is een belangrijk onderdeel van ons leven. Wie er geen onderhoud aan pleegt loopt het risico dat de relatie uit balans raakt of dat je eindigt met een gebroken hart. Een goede relatie brengt ons veel rust en geluk, maar hoe houd je die in stand?

Het onderhouden van een goede relatie met je familieleden is minstens zo belangrijk. Onderstaande selectie boeken helpt je je relatie onderhouden in elke situatie…

Artikelen over liefde en relatie

Doe de test: zo meet je hoe zwaar mantelzorg op je drukt

Om een indicatie te krijgen van hoe zwaar een mantelzorger is belast en/of diens eigen grenzen heeft overschreven, heeft Anne Margriet Pot samen met enkele collega’s de EDIZ-vragenlijst ontwikkeld: Ervaren Druk door Informele Zorg. Doe hier de test!

Blog
Lees meer

10 tips voor een constructief gesprek

Een mondige mantelzorger spreekt zich daarover uit, maar je kunt dan wel van goede wil zijn, een goed gesprek moet van twee kanten komen. Hier vind je 10 tips voor een constructief gesprek!

Blog
Lees meer

Mantelzorgen doen we samen

10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg: dé dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Lees hier de inleiding van 'Fijn dat je er bent' van Tijn Elferink en Jan van Houten.

Blog
Lees meer

Vergelijkbare thema's

Ontraadsel de geheimen achter een gelukkige, gezonde relatie met je partner, kind, vriend(in) of ouder. Vergeet ook vooral de relatie met jezelf niet: zelfliefde is minstens net zo belangrijk als houden van een ander! Laat je bij de hand nemen door de experts als Brené Brown, Esther Perel en Nynke Nijman en leer met andere ogen naar liefde en relaties kijken.

Wil je jezelf nog verder ontwikkelen? Neem dan zeker een kijkje op onze andere themapagina’s!