Vijf tips en oefeningen om je relatie te versterken

Elkaar aanraken is niet alleen goed voor je relatie; het is ook goed voor je lichamelijke gezondheid en een lang leven.
Uit Liefde: Versterk je relatie in zeven dagen
Gewoon naast elkaar op de bank zitten, elkaars hand vasthouden of elkaar een knuffel geven zorgen allemaal voor het opbouwen en onderhouden van jullie lichamelijke band en emotionele nabijheid.
Uit Liefde: Versterk je relatie in zeven dagen

Breng na de oefeningen tegen het eind van de dag wat tijd door met je partner en deel hoe het voelde om elkaar die dag wat vaker aan te raken; zowel het geven als het ontvangen van aanrakingen.

Was er een bepaald moment dat of een bepaalde soort aanraking die je echt waardeerde? Welke soort aanraking voelde het beste aan voor jou? Welke soort aanrakingen zou je graag regelmatiger voelen in je relatie? Praat over hoe je dat stelselmatiger kunt doen. Je zult blij zijn dat je dit gesprek hebt gevoerd.

Gerelateerde artikelen

15 non-fictieboeken om te lezen vóór je 30ste!

an je 20ste tot je 30ste maken mensen vaak enorme veranderingen mee: studeren, op jezelf wonen, een relatie, kinderen er kan van alles op je af komen. Wat het leven ook voor je in petto heeft: met deze boeken ben je er klaar voor!

Blog
Lees meer

Doe de test: zo meet je hoe zwaar mantelzorg op je drukt

Om een indicatie te krijgen van hoe zwaar een mantelzorger is belast en/of diens eigen grenzen heeft overschreven, heeft Anne Margriet Pot samen met enkele collega’s de EDIZ-vragenlijst ontwikkeld: Ervaren Druk door Informele Zorg. Doe hier de test!

Blog
Lees meer