Feelgoodromans

Gerelateerde artikelen

De beste sintcadeautjes onder de 15 euro!

Sinterklaas: de tijd van pepernoten, schoenen zetten, verlanglijstjes en gezellig samenzijn. Ben je op zoek naar een geweldig sinterklaascadeau voor de boekenliefhebber? Geef met Sinterklaas dan een boek kado!

Blog
Lees meer

Tijd en plaats van 6 historische romans

Met een historische roman reis je terug in de tijd, maar de tijd waarnaar je terugreist verschilt per roman. Hier vind je 6 historische romans met de bijbehorende tijd én plaats!

Blog
Lees meer

Over feelgoodromans

Feelgoodromans en romances zijn fictiegenres die bedoeld zijn om positieve emoties bij de lezer op te roepen. Vaak gaat het om sympathieke personages die liefde of geluk vinden ondanks de uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden.

Feelgoodromans richten zich voornamelijk op de positieve aspecten van het leven en verkennen ’thema’s als vriendschap, familie en persoonlijke groei. Ze zijn geschreven op een luchtige toon en kunnen elementen van humor of eigenaardigheid bevatten.

Romances draaien daarentegen om een romantische relatie tussen twee personages. Deze romans verkennen de emotionele en fysieke aspecten van de liefde, en bevatten ’thema’s als vertrouwen, toewijding en passie. Romances kunnen variëren van lief en onschuldig tot expliciet en erotisch.

Het tempo en de focus van feelgoodromans en romances kunnen enorm verschillen, waarbij sommige boeken rustig de tijd nemen om aandacht te besteden aan de emotionele ontwikkeling van de personages, en andere snelle actie en dramatische plotwendingen bevatten.