De tuinen van Heligan – Een nieuw begin

De tuinen van Heligan – Een nieuw begin Deel 1
De tuinen van Heligan – Een nieuw begin Deel 1
Een nieuw begin Deel 1

Cornwall, een zee van bloemen en een familiegeschiedenis De perfecte feelgood roman!

Samenvatting

Drie vrouwen gescheiden door de eeuwen.  Een schipbreukeling die alles heeft verloren.  Een prachtige tuin die hen met elkaar verbindt.

De in Londen geboren Lexi begint vol enthousiasme aan haar nieuwe baan: het plannen van het grote jubileumfeest van de ‘Verloren Tuinen’ van Heligan, aan de zuidkust van Cornwall. Tijdens haar onderzoek naar de geschiedenis van de tuinen ontdekt ze het verhaal van de weeskinderen Damaris en Allie, die in 1781 opgroeiden op het landgoed van hun neef Henry Tremayne. Hij droomt ervan een grote tuin aan te leggen - een droom die hij deelt met Damaris, die verstand heeft van planten. Henry's vrouw is niet gerust op de nauwe band tussen de twee, hoewel Damaris allang verliefd is geworden op iemand anders - de mysterieuze jachtopziener Julian. Maar de demonen uit zijn verleden dreigen hun geluk in gevaar te brengen...

Goed om te weten

  • Voor fans van historische fictie, romantiek en tuinieren
  • De start van een nieuwe serie
  • Deel 2 en 3 worden in 2024 verwacht
  • Gebaseerd op ware gebeurtenissen
  • Op-en-top feelgood!

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400515987
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Inez Corbi
Vertaler: Olga Groenewoud
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 368
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 28-06-2023

Specificaties

ISBN: 9789044935219
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Inez Corbi
Vertaler: Olga Groenewoud
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 368
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 28-06-2023

Specificaties

ISBN: 9789046177976
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Inez Corbi
Vertaler: Olga Groenewoud
Voorlezer: Audrey Bolder
Prijs: 15,99
Duur: 11 uur en 6 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 29-06-2023
De tuinen van Heligan – Een nieuw begin Deel 1
De tuinen van Heligan – Een nieuw begin Deel 1
Een nieuw begin Deel 1
Paperback:
22,99
E-book:
12,99

Leesfragment

LEXI

St Austell, Cornwall, eind februari

Het eerste wat Lexi opviel toen ze deze zondag uit de trein stapte, was de geur. Het rook naar vis en in de verte wat ziltig – volstrekt anders dan in Londen. Het tweede waren de palmen. Ze wist natuurlijk wel dat er vanwege de golfstroom palmen groeiden in deze meest zuidwestelijke uithoek van Engeland, maar iets weten en het met eigen ogen zien, dat zijn twee verschillende dingen.
Alleen het weer paste totaal niet bij de palmen. Een krachtige wind geselde de palmtoppen en sproeide een fijne regen in Lexi’s gezicht. Een paar lichte slierten haar waaiden onder haar capuchon vandaan, boven haar cirkelden twee krijsende meeuwen. Ze worstelde met haar bagage en vervloekte haar grote koffer, waarvan een van de wieltjes blokkeerde. Waarschijnlijk zat er een steentje in vast. Inmiddels dreigde de zware weekendtas ook nog van haar schouder te glijden. Lexi bleef staan en keek om zich heen.
Van de houten gevel van het station bladderde de verf af, voor het spoor stonden een paar vierkante, roodgeverfde bakken met palmen.
Ze was als enige hier uitgestapt. Even werd ze door twijfel overmand. Was het echt een goed idee geweest om hiernaartoe te komen? Ze spiedde het perron af, keek achter zich, zoals zo vaak de afgelopen tijd. Nee, er was verder niemand. Of toch wel: een man met een pet op die langzaam slenterend haar kant op kwam. Ook Lexi zette zich in beweging.

Gerelateerde artikelen

5 x trilogieën van historische romans

Ontsnap jij tijdens het lezen ook het liefst naar vervlogen tijden en spannende of zelfs baanbrekende gebeurtenissen uit de geschiedenis? Dan zijn deze historische romans zeker een aanrader.

Blog
Lees meer

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer