Stapels literatuur

Literaire romans

De meningen over wat het literaire genre precies inhoudt, zijn nog altijd verdeeld. Met een literair boek kun je in elk geval rekenen op goede kwaliteit, diepgang, op literatuur die je blij zal blijven.

Op deze pagina vind je de beste literatuur van dit moment. Met boeken van onder anderen Liane Moriarty, Almudena Grandes en Maja Lunde.

Omslag Dingen die we toevertrouwen aan de wind Laura Imai Messina

2. Dingen die we toevertrouwen aan de wind

Laura Imai Messina

‘Absoluut adembenemend.’ – Christy Lefteri

Yui is een jonge vrouw die bij de tsunami van 2011 haar moeder en haar dochtertje is verloren, en sindsdien niet goed weet hoe ze verder moet met haar leven. Terwijl ze worstelt met haar verdriet, hoort ze het verhaal van een oude man die een kapotte telefooncel in zijn tuin heeft gezet. Op die plek lukt het mensen die een geliefde zijn verloren om met hen te communiceren via de wind en zo enigszins om te gaan met hun verlies.

Meer weten?

Omslag het einde van de oceaan Maja Lunde

3. Het einde van de oceaan

Maja Lunde

Noorwegen, 2017. De zeventigjarige milieuactiviste Signe vertrekt met haar zeilboot. Haar doel: de oceaan oversteken om de Franse kust te bereiken. Een gevaarlijke reis, met aan boord een voorwerp dat levens kan veranderen.

Frankrijk, 2041. David moet met zijn jonge dochter Lou uit het door droogte en branden geteisterde Zuid-Europa vluchten. Ze zijn gescheiden geraakt van Davids vrouw en zoontje en wanhopig naar hen op zoek. Als ze tijdens deze zoektocht Signes verlaten zeilboot vinden, kilometers weg van de dichtstbijzijnde kust, wordt hun eigen reis onlosmakelijk verbonden met die van Signe.

Meer weten?

Artikelen over literatuur

5x literatuur voor 2022 waar je niet op kunt wachten

Een nieuw jaar is een goed moment om vooruit te kijken en nieuwe leesplannen te maken. Wij hebben de vijf grootste titels die je binnenkort kunt verwachten alvast voor je op een rijtje gezet.

Blog
Lees meer

Franco Faggiani over zijn nieuwe roman

In Faggiani's nieuwe roman is opnieuw en hoofdrol weggelegd voor de natuur. Faggiani nam de aardbeving in het Italiaanse stadje Amatrice van 2016 als uitgangspunt voor zijn boek.

Blog
Lees meer

Vergelijkbare thema's

Krijg jij geen genoeg van goede literatuur? Neem dan ook zeker een kijkje op onze andere themapagina’s!