Aubrey-trilogie

De Aubrey-trilogie van Rebecca West vertelt over de excentrieke, intellectuele familie Aubrey. Een onverbloemd, maar liefdevol beeld van een buitengewoon, muzikaal gezin. Het is semi-autobiografisch, geïnspireerd op Wests eigen familie.

De familie Aubrey is het eerste deel en speelt zich vlak voor de Eerste Wereldoorlog af. Oorspronkelijk gepubliceerd in 1956 en een bestseller bij verschijnen, wordt het nu beschouwd als een van de meesterwerken van de literatuur van de twintigste eeuw.

Mary en Rose is het tweede deel van de Aubrey-trilogie. Het boek verscheen pas in 1984 (na de dood van de auteur). Rebecca West kan enorm goed over de menselijke aard schrijven, de psychologie van de personages is zeer verfijnd, maar ook met humor opgeschreven. De personages sluit je meteen in je hart, ze vallen niet helemaal onder de ‘standaard’, maar ze zijn inventief, speels, behulpzaam en soms ook vervelend, natuurlijk, maar heel menselijk.

Het derde deel van de trilogie speelt zich af in de jaren na de Eerste Wereldoorlog. Mary en Rose, nu twee beroemde pianisten, reizen door Amerika. In Rosamund volgen we hun pijnlijke reis naar emotionele en artistieke volwassenheid.

De romans bevatten zowel de armoede als de schoonheid van Groot-Brittannië aan het begin van de twintigste eeuw, en het eerdere werk van West als journalist en politiek schrijver maakt haar sociale observaties erg krachtig.

Gerelateerde artikelen

5 x trilogieën van historische romans

Ontsnap jij tijdens het lezen ook het liefst naar vervlogen tijden en spannende of zelfs baanbrekende gebeurtenissen uit de geschiedenis? Dan zijn deze historische romans zeker een aanrader.

Blog
Lees meer

Over De familie Aubrey van Rebecca West

Ben jij benieuwd naar de Aubrey-trilogie van Rebecca West? Redacteur Anne van Uitgeverij Signatuur vertelt waarom jij het eerste deel, De familie Aubrey, nú zou moeten oppakken!

Blog
Lees meer