Aubrey-trilogie

De Aubrey-trilogie van Rebecca West vertelt over de excentrieke, intellectuele familie Aubrey. Een onverbloemd, maar liefdevol beeld van een buitengewoon, muzikaal gezin. Het is semi-autobiografisch, geïnspireerd op Wests eigen familie.

De familie Aubrey is het eerste deel en speelt zich vlak voor de Eerste Wereldoorlog af. Oorspronkelijk gepubliceerd in 1956 en een bestseller bij verschijnen, wordt het nu beschouwd als een van de meesterwerken van de literatuur van de twintigste eeuw.

Mary en Rose is het tweede deel van de Aubrey-trilogie. Het boek verscheen pas in 1984 (na de dood van de auteur). Rebecca West kan enorm goed over de menselijke aard schrijven, de psychologie van de personages is zeer verfijnd, maar ook met humor opgeschreven. De personages sluit je meteen in je hart, ze vallen niet helemaal onder de ‘standaard’, maar ze zijn inventief, speels, behulpzaam en soms ook vervelend, natuurlijk, maar heel menselijk.

Het derde deel van de trilogie, Rosamund, verschijnt mei 2023.

De romans bevatten zowel de armoede als de schoonheid van Groot-Brittannië aan het begin van de twintigste eeuw, en het eerdere werk van West als journalist en politiek schrijver maakt haar sociale observaties erg krachtig.

Gerelateerde artikelen

De brieven van Rebecca West

Rebecca West gaf haar omvangrijke collectie brieven gaf ze aan het archief van Yale in bewaring. Lees haar brieven aan George Orwell, Ingrid Bergman, George Bernard Shaw en Arthur Schlesinger jr.

Blog
Lees meer