Rosamund Deel 3
Rosamund Deel 3
Rosamund

Rosamund  is het derde en laatste deel van de Aubrey-trilogie, die vertelt over de excentrieke, intellectuele familie Aubrey.

Samenvatting

In de jaren na de Eerste Wereldoorlog reizen Mary en Rose, nu twee beroemde pianisten, door Amerika. Ze verblijven in de meest exclusieve hotels en worden als sterren ontvangen op feesten, waar champagne rijkelijk vloeit en de gasten charmant en bevoorrecht zijn. Maar luxe en succes zijn niet alles, want in deze wereld lijkt niemand echt liefde voor muziek te hebben. De oorlog heeft bij Mary en Rose diepe sporen achtergelaten en ze zijn niet in staat de kloof tussen heden en verleden te overbruggen. Als nicht Rosamund een plotse keuze maakt, moeten ze heroverwegen wat familie en liefde voor hen betekenen. In Rosamund volgen we hun pijnlijke reis naar emotionele en artistieke volwassenheid.

Goed om te weten

  • Onvergetelijke personages, een bijtend gevoel voor humor en een ongeëvenaard schrijftalent: dat is Rebecca West
  • Geïnspireerd op Wests eigen leven
  • Van De familie Aubrey werden al 6000 exemplaren verkocht
  • Voor liefhebbers van Elizabeth Jane Howard

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789056726966
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Rebecca West
Vertaler: Anke ten Doeschate, René van Veen
Prijs: 26,99
Aantal pagina's: 432
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 12-04-2023

Specificaties

ISBN: 9789044932959
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Rebecca West
Vertaler: Anke ten Doeschate, René van Veen
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 432
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 12-04-2023

Specificaties

ISBN: 9789046177594
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Rebecca West
Vertaler: Anke ten Doeschate, René van Veen
Voorlezer: Lot van Lunteren
Prijs: 17,99
Duur: 15 uur en 7 minuten
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 14-04-2023
Rosamund Deel 3
Rosamund Deel 3
Rosamund
Paperback:
26,99
E-book:
14,99

Leesfragment

Na het overlijden van mama en Richard Quin werd het allemaal een stuk saaier. Ik kan me geen twee andere menselijke wezens voorstellen die permanent zo blij en opgetogen waren als Mary en ik toen we na Cordelia’s huwelijk alleen met onze moeder, broer en Kate waren. Maar ook al voelde het gemis van de warmte, de verwondering en het plezier erger dan honger en dorst, de schrijnendste kantjes van het verdriet gingen aan ons voorbij. We hoefden ons niet af te vragen waar onze doden waren gebleven, hoefden niet toe te geven dat ze mogelijk alleen maar vergaan waren en hoefden geen afschuw te voelen over dit misdadige verlies. Onze doden waren als de sterrenstelsels: we konden hen niet aanraken, maar ook niet aan hun bestaan twijfelen. We wisten dat ze een schitterende taak vervulden en hoewel we hadden kunnen wensen dat ze zich niet meer hoefden uit te sloven, wisten we dat hun lot net zo bij hen paste als muziek bij ons. We moesten Lovegrove echter verlaten. Ons huis had ons tot magische praktijken kunnen verleiden met de kans dat we ons in een herschapen verleden hadden begraven.

Gerelateerde artikelen

5 x trilogieën van historische romans

Ontsnap jij tijdens het lezen ook het liefst naar vervlogen tijden en spannende of zelfs baanbrekende gebeurtenissen uit de geschiedenis? Dan zijn deze historische romans zeker een aanrader.

Blog
Lees meer

Over De familie Aubrey van Rebecca West

Ben jij benieuwd naar de Aubrey-trilogie van Rebecca West? Redacteur Anne van Uitgeverij Signatuur vertelt waarom jij het eerste deel, De familie Aubrey, nú zou moeten oppakken!

Blog
Lees meer