Scandinavische thrillers

Ontdek hier de beste Scandinavische thrillers, schrijvers en series van dit moment. Boeken met sterke plots, charismatische personages, maatschappelijk engagement en heel veel spanning!

Met series zoals Rönning & Stilton en auteurs zoals Jørn Lier Horst en Ragnar Jónasson.

Omslag De duisternis tussen ons Molly Borjlind en Rolf Borjlind

2. De duisternis tussen ons

Molly & Rolf Börjlind

Al 7500 exemplaren verkocht in Nederland en België.

Emmie wil weten wat er echt gebeurde met haar broertje Robin, die verdween toen ze nog klein waren. Hij zou zijn verdronken, maar zijn lichaam werd nooit gevonden. Ze mist hem nog steeds verschrikkelijk.
De dichtstbijzijnde buurman is een bejaarde kunstenaar, die in een oude vuurtoren woont. Tijdens een bezoek aan zijn studio ziet Emmie een aquarel van twee spelende kinderen. Tot haar ontsteltenis ziet ze dat het een portret is van Robin en haarzelf, uit de zomer dat haar broertje verdween…

Meer weten?

Omslag Bevroren goud Cilla Börjlind en Rolf Börjlind

3. Bevroren goud

Cilla Börjlind & Rolf Börjlind

Winnaar Publieksprijs VN Thriller van het Jaar 2021.

In de bergen van Noord-Zweden wordt het lichaam van een man gevonden die ongeveer twintig jaar daarvoor werd neergeschoten. De jonge rechercheur Olivia Rönning reist ernaartoe om de zaak te onderzoeken. Onderweg stort de helikopter neer. Als haar gepensioneerde oud-collega Tom Stilton hoort van Olivia’s verdwijning, keert hij halsoverkop terug uit Thailand om haar te gaan zoeken.

Meer weten?

Omslag Oktober Soren Sveistrup

4. Oktober

Søren Sveistrup

‘Sveistrup heeft van dit alles een dermate adembenemend verhaal gemaakt dat we nu al toe zijn aan een vervolg – dat ongetwijfeld zal komen.’ – Vrij Nederland

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Een psychisch gestoorde man heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar het lichaam is nooit gevonden.

Meer weten?

Omslag Tuva Zwart zout Will Dean

5. Zwart zout

Will Dean

Een onweerstaanbare combinatie van geraffineerd Brits thrillerwerk en de onmiskenbare sfeer van Scandithrillers.

Eén zelfmoordgeval. Eén moord in koelen bloede. Zwarte zoute Grimberg-dropmunten bedekken de ogen van de vermoorde man. De hashtags #Veerman en #Dropmoord worden trending en de lokale bevolking begint munitie te hamsteren.

Tuva Moodyson, de dove verslaggever bij de lokale krant, heeft twee weken om de zaken te onderzoeken voordat ze met haar nieuwe baan in het zuiden van het land begint.

Meer weten?

Blogs & Nieuws

Gegarandeerd leesplezier met deze pageturners

Gegarandeerd leesplezier met deze thrillers van topauteurs: Paula Hawkins, Hillary Clinton en Louise Penny, Suzanne Vermeer, Marc Raabe, Will Dean en Jørn Lier Horst.

Blog
Lees meer