Scandinavische thrillers

Ontdek hier de beste Scandinavische thrillers, schrijvers en series van dit moment. Boeken met sterke plots, charismatische personages, maatschappelijk engagement en heel veel spanning!

Met Scandinavische thrillers van o.a. Molly Börjlind & Rolf Börjlind, Jørn Lier Horst en Ragnar Jónasson

Omslag Tuva Zwart zout Will Dean

2. Zwart zout

Will Dean

Eén zelfmoordgeval. Eén moord in koelen bloede. Zwarte zoute Grimberg-dropmunten bedekken de ogen van de vermoorde man. De hashtags #Veerman en #Dropmoord worden trending en de lokale bevolking begint munitie te hamsteren.

Tuva Moodyson, de dove verslaggever bij de lokale krant, heeft twee weken om de zaken te onderzoeken voordat ze met haar nieuwe baan in het zuiden van het land begint.

Meer weten?

Omslag Oktober Soren Sveistrup

3. Oktober

Søren Sveistrup

‘Sveistrup heeft van dit alles een dermate adembenemend verhaal gemaakt dat we nu al toe zijn aan een vervolg – dat ongetwijfeld zal komen.’ – Vrij Nederland

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Een psychisch gestoorde man heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar het lichaam is nooit gevonden.

Meer weten?

Omslag Bevroren goud Cilla Börjlind en Rolf Börjlind

4. Bevroren goud

Cilla Börjlind & Rolf Börjlind

Winnaar Publieksprijs VN Thriller van het Jaar 2021

In de bergen van Noord-Zweden wordt het lichaam van een man gevonden die ongeveer twintig jaar daarvoor werd neergeschoten. De jonge rechercheur Olivia Rönning reist ernaartoe om de zaak te onderzoeken. Onderweg stort de helikopter neer. Als haar gepensioneerde oud-collega Tom Stilton hoort van Olivia’s verdwijning, keert hij halsoverkop terug uit Thailand om haar te gaan zoeken.

Meer weten?

Omslag Poolnacht Ragnar Jonasson

5. Poolnacht

Ragnar Jónasson

De internationale bestsellerauteur uit IJsland

1955. Twee jonge stellen verhuizen naar de onbewoonde, geïsoleerde fjord Héðinsfjörður. Hun verblijf eindigt abrupt wanneer een van de vrouwen onder mysterieuze omstandigheden om het leven komt. De zaak wordt nooit opgelost.
Vijftig jaar later duikt een oude foto op, en daaruit wordt duidelijk dat de stellen wellicht helemaal niet de enige bewoners van de fjord waren.

Meer weten?

Blogs & Nieuws