Scandinavische thrillers

Ontdek hier de beste Scandinavische thrillers, schrijvers en series van dit moment. Boeken met sterke plots, charismatische personages, maatschappelijk engagement en heel veel spanning!

Met series zoals Rönning & Stilton en Scandinavische schrijvers zoals Jørn Lier Horst en Ragnar Jónasson.

Omslag De Das van Fredrik Persson Winter

2. De das

Fredrik Persson Winter

Verschenen op 4 januari 2022

Elk jaar in de nacht van 5 op 6 november slaat hij toe, de Das: een seriemoordenaar die zijn slachtoffers de grond in sleept en ze spoorloos laat verdwijnen. Op een dag vindt uitgever Annika Granlund voor de deur van haar kantoor een met modder besmeurd manuscript met de titel De Das. Het is een morbide biografie van een seriemoordenaar die ondergronds leeft. Wie is De das en wie of wat houdt zich schuil onder de grond?

Meer weten?

Omslag De ijskring van Max Seeck

3. De ijskring

Max Seeck

Verschenen op 4 januari 2022

Na een releaseparty verdwijnen twee jonge Finse influencers spoorloos. Niet lang daarna wordt er een vreemde foto gepost op hun beider Instagram-accounts. Het is een foto van een oude vuurtoren op een rotsachtig eiland midden in zee. Als bijschrift een gedicht. De tekst beschrijft hun dood…

Meer weten?

Omslag Slagzij van Jorn Lier Horst en Thomas Enger

4. Slagzij

Jørn Lier Horst & Thomas Enger

Verschijnt op 22 maart 2022

Na Nulpunt en Rookgordijn is Slagzij het derde deel in de succesvolle reeks rondom verslaggever Emma Ramm en rechercheur Alexander Blix. Een inspecteur wordt in koelen bloede neergeschoten. Is het een afrekening, een waarschuwing? Wie is nog te vertrouwen?

Meer weten?

Omslag De samaritaan van Cilla en Rolf Borjlind

5. De samaritaan

Cilla & Rolf Börjlind

Verschijnt op 20 april 2022

De zevende Rönning & Stilton-thriller van de Börjlinds! Wanneer Olivia Rönning wordt vermist, gaat haar collega Lisa Hedqvist samen met Tom Stilton naar haar op zoek. Het spoor leidt naar een afgelegen vakantiehuisje, dat echter in lichterlaaie staat wanneer ze er aankomen. In de nog nasmeulende resten wordt even later het verkoolde lichaam van een vrouw gevonden…

Meer weten?

Blogs & Nieuws

Maand van de Scandinavische Thriller

Januari staat in het teken van Scandinavische thrillers. Niet alleen verschijnen er nieuwe boeken van bijvoorbeeld Jens Lapidus en Max Seeck, in de meeste boekhandels vind je vanaf 6 januari ook het gratis magazine Scandi.

Nieuws
Lees meer

Voorpublicatie De Das

4 januari 2022 verschijnt De Das, het sterke thrillerdebuut van het nieuwe Zweeds talent Fredrik Persson Winter. Lees hier alvast een fragment!

Blog
Lees meer

Gegarandeerd leesplezier met deze pageturners

Gegarandeerd leesplezier met deze thrillers van topauteurs: Paula Hawkins, Hillary Clinton en Louise Penny, Suzanne Vermeer, Marc Raabe, Will Dean en Jørn Lier Horst.

Blog
Lees meer