Scandinavische thrillers

Ontdek hier de beste Scandinavische thrillers, schrijvers en series van dit moment. Boeken met sterke plots, charismatische personages, maatschappelijk engagement en heel veel spanning!

Met Scandinavische thrillers van o.a. Molly Börjlind & Rolf Börjlind, Jørn Lier Horst en Ragnar Jónasson

Omslag Rookgordijn Jorn Lier Horst en Thomas Enger

2. Rookgordijn

Jørn Lier Horst & Thomas Enger

De opvolger van de bestseller Nulpunt

In Rookgordijn wordt Oslo op oudjaarsavond opgeschrikt door een explosie. Alles wijst in de richting van een terroristische aanslag. Onder de gewonden bevindt zich iemand die recghercheur Alexander Blix goed kent. Blix en verslaggever Emma Ramm bundelen opnieuw hun krachten in een poging het rookgordijn rond de verdwijning van Patricia te laten oplossen.

Meer weten?

Omslag de jacht Will dean

3. De jacht

Will Dean

HOREN
Tuva Moodyson, een dove verslaggever van een lokaal Zweeds krantje, is op zoek naar het verhaal dat haar carrière kan lanceren, in de hoop eindelijk het piepkleine dorp Gavrik te verlaten.
ZIEN
Twee lichamen liggen diep in de bossen bij een afgelegen Zweeds dorpje. Hun ogen ontbreken.
ZWIJGEN
Een web van leugens. Een onopgeloste moord van twintig jaar geleden.

Meer weten?

Omslag Bevroren goud Cilla Börjlind en Rolf Börjlind

4. Bevroren goud

Cilla Börjlind & Rolf Börjlind

Winnaar Publieksprijs VN Thriller van het Jaar 2021

In de bergen van Noord-Zweden wordt het lichaam van een man gevonden die ongeveer twintig jaar daarvoor werd neergeschoten. De jonge rechercheur Olivia Rönning reist ernaartoe om de zaak te onderzoeken. Onderweg stort de helikopter neer. Als haar gepensioneerde oud-collega Tom Stilton hoort van Olivia’s verdwijning, keert hij halsoverkop terug uit Thailand om haar te gaan zoeken.

Meer weten?

Omslag Poolnacht Ragnar Jonasson

5. Poolnacht

Ragnar Jónasson

De internationale bestsellerauteur uit IJsland

1955. Twee jonge stellen verhuizen naar de onbewoonde, geïsoleerde fjord Héðinsfjörður. Hun verblijf eindigt abrupt wanneer een van de vrouwen onder mysterieuze omstandigheden om het leven komt. De zaak wordt nooit opgelost.
Vijftig jaar later duikt een oude foto op, en daaruit wordt duidelijk dat de stellen wellicht helemaal niet de enige bewoners van de fjord waren.

Meer weten?

Blogs & Nieuws