Schaduwland

De Schaduwland-reeks is een verhaal over een veranderend Zweden. In memoriam, het eerste deel van de reeks, begint tijdens de broeierig warme zomer van 1994. De hitte was als een snelkookpan en Zweden kookte. Het nationale voetbalteam won terrein tijdens het WK in de Verenigde Staten en in een vreselijke vlaag van woede en waanzin doodde militair Mattias Flink zeven mensen bij een massaschietpartij in Falun. Zweden was tot in zijn kern geschokt.

Samen met politieagent Tomas Wolf, een voormalig VN-vredeshandhaver die lijdt aan PTSS na zijn traumatische ervaringen in Bosnië, en de keiharde verslaggever Vera Berg beleven we het Zweden van de jaren negentig. Een wereld zonder mobiele telefoons of Google Maps, waarin onlinekranten nog een nieuwe rage waren en verslaggevers feitelijk carte blanche kregen om alles te schrijven wat ze maar wilden.

Met dit fascinerende tijdperk als uitgangspunt hebben Pascal Engman en Johannes Selåker het aangedurfd de onderbuik van de Zweedse samenleving te verkennen. We worden van de ene achtbaanrit in de andere meegenomen. Van slimme seriemoordenaars die het gebrek aan onderlinge verbondenheid in hun voordeel gebruiken tot meedogenloze dubbelagenten die de eer van hun kind willen wreken.

Gerelateerde artikelen

Maand van de Scandinavische Thriller

Januari staat in het teken van Scandinavische thrillers. Deze maand verschijnen er volop Scandinavische thrillers én het nieuwe Scandi-magazine!

Nieuws
Lees meer

Thriller top 10 van 2023

In het afgelopen jaar zijn er weer volop spannende thrillers uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 thrillers van 2023 die zijn verschenen bij A.W. Bruna.

Blog
Lees meer

5 thrillers om te lezen in de winter

In de winter is het natuurlijk geweldig om een bijpassende thriller te lezen; het liefst eentje die zich afspeelt op een afgelegen plek en waarin bergen sneeuw de revue passeren. Koude rillingen gegarandeerd!

Blog
Lees meer