Schaduwland

De Schaduwland-reeks is een verhaal over een veranderend Zweden. In memoriam, het eerste deel van de reeks, begint tijdens de broeierig warme zomer van 1994. De hitte was als een snelkookpan en Zweden kookte. Het nationale voetbalteam won terrein tijdens het WK in de Verenigde Staten en in een vreselijke vlaag van woede en waanzin doodde militair Mattias Flink zeven mensen bij een massaschietpartij in Falun. Zweden was tot in zijn kern geschokt.

Samen met politieagent Tomas Wolf, een voormalig VN-vredeshandhaver die lijdt aan PTSS na zijn traumatische ervaringen in Bosnië, en de keiharde verslaggever Vera Berg beleven we het Zweden van de jaren negentig. Een wereld zonder mobiele telefoons of Google Maps, waarin onlinekranten nog een nieuwe rage waren en verslaggevers feitelijk carte blanche kregen om alles te schrijven wat ze maar wilden.

Met dit fascinerende tijdperk als uitgangspunt hebben Pascal Engman en Johannes Selåker het aangedurfd de onderbuik van de Zweedse samenleving te verkennen. We worden van de ene achtbaanrit in de andere meegenomen. Van slimme seriemoordenaars die het gebrek aan onderlinge verbondenheid in hun voordeel gebruiken tot meedogenloze dubbelagenten die de eer van hun kind willen wreken.

Gerelateerde artikelen

De beste Nederlandse thrillers

Benieuwd wat de beste spannende boeken van eigen bodem zijn? Wij geven je 10 leestips voor thrillers die zich in ons koude kikkerlandje afspelen.

Blog
Lees meer

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer