In memoriam Deel 1
In memoriam Deel 1
In memoriam Deel 1

Tijdens een zinderende Zweedse zomer slaat een seriemoordenaar toe... Een koortsachtige Scandinavische thriller.

Samenvatting

In de lange, hete zomer van 1994, als Zweden lijdt aan WK-voetbalkoorts, is het land in de greep van een massale schietpartij in Falun. Na deze gruwelijke aanslag door schutter Mattias Flink, vindt er opnieuw een moord plaats. Een vrouw wordt gewurgd aangetroffen in een park en al snel wordt duidelijk dat zij niet het eerste slachtoffer is – noch het laatste. Het is aan Tomas Wolf, rechercheur en voormalig vredesofficier van de Verenigde Naties, om de moordenaar te vinden.

Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek, van Vera Berg – de ambitieuze, maar corrupte verslaggever van het avondnieuws die op de vlucht is voor haar ex-vriend en zijn motorbende.

De hoofdverdachte is de aan alcohol verslaafde filmster Micael Bratt, maar zowel Wolf als Berg vermoeden dat de echte dader veel dichter bij het onderzoek staat.

Goed om te weten

  • Het eerste deel van een nieuwe Zweedse trilogie
  • Een echte pageturner met een hoog tempo en fascinerende personages
  • Voor de liefhebbers van Cilla & Rolf Börjlind en de tv-serie True Detective

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400515949
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Pascal Engman, Johannes Selåker
Vertaler: Petra Broomans, Madeleine Kiers
Prijs: 24,99 17,50
Aantal pagina's: 512
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 13-09-2023

Specificaties

ISBN: 9789044935202
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Pascal Engman, Johannes Selåker
Vertaler: Petra Broomans, Madeleine Kiers
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 512
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 13-09-2023

Specificaties

ISBN: 9789046177969
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Pascal Engman, Johannes Selåker
Vertaler: Petra Broomans, Madeleine Kiers
Voorlezer: Frank Rigter
Prijs: 15,99
Duur: 15 uur en 7 minuten
Uitgever: A.W. Bruna
Verschijningsdatum: 14-09-2023
In memoriam Deel 1
In memoriam Deel 1
In memoriam Deel 1
Paperback:
24,99 17,50
E-book:
12,99

Leesfragment

Proloog

Stupni Do, een dorp in Bosnië, oktober 1993

Er steeg rook op uit de skeletachtige huizen. Op de grond lag een donkere plas water dat via een pijp uit een van de huizen spoot. Tomas Wolf draaide zich om. Hij vond de Zweedse legervoertuigen beneden in de groene vallei net reusachtige gestrande walvissen. De grijze hemel hing zwaar boven het dorp. De lucht die hij inademde was guur en kil. Hij keek naar de bosrand, zocht met zijn blik verder naar boven over de groen beklede heuvels die gehuld waren in een melkachtige mist. De Zweedse vn-soldaten onderzochten de plek waar ooit mensen hadden gewoond. Elk gebouw was beschadigd. Waar was iedereen? dacht Tomas. Hebben ze kunnen vluchten? Er werd geclaxonneerd, gevolgd door nog meer getoeter van de legervoertuigen. Tomas begreep dat het een poging was om de eventuele overlevenden tevoorschijn te laten komen. Iemand riep dat hij een kaakbeen had gevonden. Het tv-team dat met de Zweden het dorp in was getrokken haastte zich ernaartoe. Tomas bewoog zich waakzaam in de richting van een openstaande bruine kelderdeur in een stenen huis. Hij maakte de zaklantaarn aan zijn riem los en stapte naar binnen. Geur van vocht en aarde. Hij scheen met de lamp in het rond. Houten planken langs de wanden. Zakken met aardappels op de vloer. Hij schrok toen hij in een hoek iets zag bewegen. Een rode kat blies nijdig, voordat hij snel langs zijn rechtervoet glipte en naar buiten verdween.8 Tomas haalde opgelucht adem en ging toen verder met het onderzoeken van de kelder. Hij liet het licht over de wanden en de vloer schijnen, totdat het op iets wits, bijna lichtgevends viel tegen de achtergrond van de aardtonen. Van schrik liet hij de zaklantaarn op de grond vallen.

Gerelateerde artikelen

De beste Nederlandse thrillers

Benieuwd wat de beste spannende boeken van eigen bodem zijn? Wij geven je 10 leestips voor thrillers die zich in ons koude kikkerlandje afspelen.

Blog
Lees meer

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

Voorpublicatie De Das

4 januari 2022 verschijnt De Das, het sterke thrillerdebuut van het nieuwe Zweeds talent Fredrik Persson Winter. Lees hier alvast een fragment!

Blog
Lees meer