Paula Hawlins - Een langzaam smeulend vuur

Psychologische thrillers

De boeken van Lisa Jewell

Gerelateerde artikelen

De wereld van Lisa Jewell

Binnen het thrillergenre is de psychologische thriller populair. Psychologische thrillers raken je als lezer, met hun onderhuidse spanning, mysterie en intrige. Onder de grote namen van dit genre heeft Lisa Jewell zich de afgelopen jaren ontpopt als een ware meester, die consequent pakkende thrillers schrijft.

Blog
Lees meer

Thriller top 10 van 2023

In het afgelopen jaar zijn er weer volop spannende thrillers uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 thrillers van 2023 die zijn verschenen bij A.W. Bruna.

Blog
Lees meer

5 thrillers om te lezen in de winter

In de winter is het natuurlijk geweldig om een bijpassende thriller te lezen; het liefst eentje die zich afspeelt op een afgelegen plek en waarin bergen sneeuw de revue passeren. Koude rillingen gegarandeerd!

Blog
Lees meer

Over het psychologische thrillers genre

Psychologische thrillers behoren tot een subgenre van de thriller- en suspensegenres, dat zich richt op de mentale en emotionele toestand van personages – met name de hoofdpersoon – en dat de duistere aspecten van de menselijke psyche verkent. Deze romans bevatten vaak intense psychologische conflicten, en de spanning en sensatie worden opgebouwd rond de angsten, verlangens en innerlijke strijd van de personages.

Psychologische thrillers bevatten vaak elementen van mysterie, misdaad of horror, maar de nadruk ligt meer op de psychologische manipulatie en emotionele onrust van de personages dan op fysieke actie of geweld. De plot zit vol onverwachte wendingen, onbetrouwbare vertellers, en onthullingen over de ervaringen van de personages in het verleden of heden, die het inzicht van de lezer in het verhaal veranderen.