Over A.W. Bruna Uitgevers

A.W. Bruna helpt mensen zich te ontspannen en zich te ontwikkelen. Door verhalen van over de hele wereld te verzamelen en te delen.

Mission statement

De vier pijlers waarop ons denken en doen is gericht en die ons DNA vormen zijn:

  • Toegankelijk – zijn waar de lezer is
  • Spot on – content die raakt
  • Samen – met vertrouwen en aandacht
  • Resultaatgericht – deskundig en ondernemend

A.W. Bruna Uitgevers geeft al meer dan 150 jaar boeken uit. Tegenwoordig zijn dat verhalen in diverse vormen en op verschillende soorten dragers.

Er wordt dagelijks gewerkt met grote auteursnamen en merken zoals David Baldacci, Suzanne Vermeer, Brené Brown, Mark Manson, Elizabeth George, John Grisham, Paula Hawkins en Terry Hayes. A.W. Bruna Uitgevers bestaat – naast A.W. Bruna – uit uitgeverij Signatuur en de non-fictiefondsen Lev. en VIP.

De uitgeverijen

Bij Signatuur verschijnen boeken van literaire (bestseller)auteurs als Jonas Jonasson, David Lagercrantz, Almudena Grandes, Richard Russo en Juan Gabriel Vásquez. Met de boeken van deze geweldige verhalenvertellers brengt Signatuur de wereld dichterbij.

De non-fictie-uitgeverij is Lev.. Populaire auteurs die Lev. uitgeeft zijn onder anderen Brené Brown, Mark Manson, Marie Kondo en Peter Wohlleben.

A.W. Bruna richt zich van oudsher op spannende boeken. Bekende namen zijn Terry Hayes, Paula Hawkins, Deon Meyer, Tom Clancy en Cilla & Rolf Börjlind. Daarnaast geven we romans uit van onder anderen Liane Moriarty. Inspirerende verhalen met een sterke plot en veel aandacht voor karakterontwikkeling.

Geschiedenis

A.W. Bruna Uitgevers B.V. is in 1868 opgericht door de toen vierentwintigjarige Albert Willem Bruna. Hij nam een boek-, papier- en muziekhandel in Haarlem over, en begon daarnaast ook een uitgeverij.

In 1909 werd de zaak gesplitst in uitgeverij A.W. Bruna & Zoon en De Spoorwegboekhandel, onder leiding van respectievelijk de oudste en jongste zoon van oprichter Albert Willem. Tegenwoordig zijn uitgeverij A.W. Bruna en de Bruna-winkelketen twee aparte organisaties.

Overigens was Dick Bruna een achterkleinzoon van de oprichter van A.W. Bruna Uitgevers. Hij was vele jaren verantwoordelijk voor de karakteristieke omslagen van veel Bruna-titels, waaronder de bekende Zwarte Beertjes-reeks.

A.W. Bruna Uitgevers is onderdeel van WPG Uitgevers. WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep mediamerken met de gezamenlijke missie om bij te dragen aan een goed geïnformeerde en vooruitstrevende maatschappij. Een wendbaar en energiek huis vol ideeën, kennis en creatief talent dat de vertellers en verhalen van De Bezige Bij en A.W. Bruna, de lesmethodes en educatieve producten van Zwijsen, de opinie- en mindstyle merken van WPG Media en de kinderboeken en karakters van WPG Kindermedia omvat.”