Juridische en politieke thrillers

Rechtbankthrillers van John Grisham

Sinds de publicatie van De jury in 1988 heeft John Grisham elk jaar een thriller geschreven, die elke keer weer een bestseller werd. Over de hele wereld zijn er meer dan 300 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht, en ze zijn in meer dan 40 talen verschenen. In 2020 werd John Grishams eerste thriller ooit opnieuw uitgegeven onder de titel Een tijd om te doden.

Korte verhalen van John Grisham

Voor de liefhebbers! Lees ook deze e-books met korte verhalen van John Grisham…

Gerelateerde artikelen

Thriller top 10 van 2023

In het afgelopen jaar zijn er weer volop spannende thrillers uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 thrillers van 2023 die zijn verschenen bij A.W. Bruna.

Blog
Lees meer

De beste sintcadeautjes onder de 15 euro!

Sinterklaas: de tijd van pepernoten, schoenen zetten, verlanglijstjes en gezellig samenzijn. Ben je op zoek naar een geweldig sinterklaascadeau voor de boekenliefhebber? Geef met Sinterklaas dan een boek kado!

Blog
Lees meer

Over het politieke en juridische thrillers genre

Juridische en politieke thrillers behoren tot de subgenres van de thriller en richten zich op de verschillende aspecten van de wet en overheid.
Juridische thrillers (ook wel legal of rechtbank thrillers genoemd) hebben meestal advocaten, rechters en andere juridische professionals als hoofdpersonen, en de plot draait dan vervolgens om een rechtszaak of een reeks van zaken. Deze romans kunnen ’thema’s als rechtvaardigheid, corruptie en moraliteit verkennen, en omvatten vaak rechtbankdrama.

Politieke thrillers richten zich daarentegen op politieke macht, overheidsfunctionarissen en politieke intriges. Deze romans hebben vaak ’thema’s als samenzwering, spionage en internationale betrekkingen. Ze bevatten daarbij ook politieke manoeuvres en acties met hoge inzet.
Het tempo van de plot in beide subgenres is meestal snel en intens, met een hoge inzet en onverwachte wendingen. De hoofdpersonen kunnen te maken krijgen met fysiek gevaar en/of bedreigingen voor hun persoonlijke en professionele leven.