Juridische en politieke thrillers

Laat je meeslepen door de rechtszaken in juridische thrillers. Volg de aanklager, aangeklaagde, jury, rechter en advocaten tijdens het juridische proces. Zal het lukken om de aangeklaagde te veroordelen of glipt deze door de mazen van het rechtssysteem?

Duik in de juridische en politieke thrillers van schrijvers zoals John Grisham en Tom Clancy.

Rechtbankthrillers van John Grisham

Sinds de publicatie van De jury in 1988 heeft John Grisham elk jaar een thriller geschreven, die elke keer weer een bestseller werd. Over de hele wereld zijn er meer dan 300 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht, en ze zijn in meer dan 40 talen verschenen. In 2020 werd John Grishams eerste thriller ooit opnieuw uitgegeven onder de titel Een tijd om te doden.

Omslag Grid Nick Cook

2. Grid

Nick Cook

Elke dag wordt de president van de Verenigde Staten met de dood bedreigd. De Secret Service verzekert hem dat hij geen gevaar loopt, maar hij gelooft hen niet langer. Want keer op keer droomt hij over zijn eigen dood, een nachtmerrie die zo realistisch is dat het lijkt alsof hij gewaarschuwd wordt.

Meer weten?

Omslag de president Gregg Hurwitz

3. De president

Gregg Hurwitz

Het Orphan-project was in een ver verleden opgezet om de beste geheim agenten op te leiden die de Verenigde Staten ooit hebben gehad. Nu is echter op het allerhoogste niveau besloten om alle Orphans uit de weg te ruimen. Maar Evan Smoak – Orphan X – besluit terug te slaan. Zijn doelwit is niemand minder dan de man die destijds aan de wieg stond van het programma en die nu de best beveiligde persoon ter wereld is: de president van de Verenigde Staten.

Meer weten?

Vergelijkbare thema's

Krijg jij geen genoeg van juridische en politieke thrillers? Neem dan zeker een kijkje op onze andere themapagina’s!