Frederick Forsyth

Frederick Forsyth
Frederick Forsyth (Ashford, 25 augustus 1938) zat op de prestigieuze Eton-kostschool Tonbridge en studeerde aan de Universiteit van Granada voordat hij op 19-jarige leeftijd piloot werd voor de RAF. Vanaf 1958 werkte als hij journalist en oorlogscorrespondent voor onder andere persbureau Reuters en de BBC. Hij versloeg de Biafra-oorlog in Nigeria, wat in 1969 resulteerde in zijn eerste boek, The Biafra Story . Het idee voor zijn romandebuut De dag van de Jakhals (1971) kreeg hij nadat hij als verslaggever in o.a. Parijs en Oost-Berlijn had gewerkt. Sindsdien combineert hij het schrijven van boeken met het schrijven van opiniestukken en columns voor de radio en voor diverse kranten en tijdschriften zoals The Daily Express en Time Magazine . Zijn boeken schrijft hij nog op een typemachine.
Forsyth is actief lid van de Britse Conservatieve Partij en verschijnt met enige regelmaat in de media om uiting te geven aan zijn links-conservatieve ideeën en zijn euroscepticisme.
Van zijn hand verschenen 18 spionagethrillers. Zijn De dag van de Jakhals werd in 2012 gekozen als nummer 1 in de Canon van de Misdaadliteratuur op Crimezone.nl. De nieuwe thriller van Frederick Forsyth staat vooralsnog gepland voor het najaar van 2013.

Artikelen over Frederick Forsyth