De Man met Duizend Gezichten

De Man met Duizend Gezichten
De man met duizend gezichten
De Man met Duizend Gezichten

In een wereld waarin fake news, big data en social media de dienst uitmaken, gaan drie personen op zoek naar de waarheid. En alles draait om die ene mythische figuur: de Man met Duizend Gezichten.

Samenvatting

Michelle staat op het punt om met haar man Daniel en hun gezin op vakantie te gaan, als ze te horen krijgen dat Daniels tweelingbroer is verongelukt. Vigo Lechkov was de president van Kazichië en Daniel keert voor het eerst in twintig jaar terug naar zijn geboorteland om bij de begrafenis te zijn. Daar aangekomen ziet Michelle algauw dat haar man onder druk wordt gezet om zijn broer op te volgen als president. Ze wil zelf zo snel mogelijk terug naar Amsterdam, maar dat blijkt niet eenvoudig. In het oosten van de voormalige Sovjetstaat is een rebellenleider opgestaan die het volk verenigt in een opstand tegen het regime. Niemand weet wie hij is of hoe hij aan zijn middelen komt, maar hij heeft een rebellenleger achter zich en pleegt aanslagen. Terwijl de Russische geheime dienst en de CIA zich met het conflict bemoeien, en Michelle alles op alles zet om haar gezin veilig thuis te krijgen, gaat Daniel de strijd aan met de ongrijpbare rebel, die bekendstaat als de Man met Duizend Gezichten .

De zeer actuele thriller De Man met Duizend Gezichten verschijnt samen met de 8-delige audiodramapodcast De Vrouw met Duizend Gezichten . Boek en podcast spelen zich in dezelfde wereld af, maar vertellen afzonderlijke verhalen die los van elkaar te lezen/beluisteren zijn.

‘Alles klopt, past en grijpt in elkaar in dit boek. ’   –  Mezza Boek van de Maand

‘Een in elk opzicht fantastisch verhaal. ’   –  Vrij Nederland Detective en Thrillergids

‘Goed geschreven, spannend en tegelijk verrassend actueel! Verdient een groot lezerspubliek.’ –  Peter Römer

Goed om te weten

  • Mezza Boek van het Jaar en winnaar Hebban Thrillerprijs 2024
  • Een mix van Ik ben Pelgrim, Black Mirror en House of Cards
  • Auteur is prijswinnende podcastmaker van The Deca Tapes
  • De podcast De Vrouw met Duizend Gezichten laat het verhaal van een andere kant zien

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044932119
NUR: 332
Type: E-book
Auteur(s): Lex Noteboom
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 448
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 23-05-2023

Specificaties

ISBN: 9789046174357
NUR: 332
Type: Luisterboek
Auteur(s): Lex Noteboom
Voorlezer: Kiefer Zwart, Melissa Drost
Prijs: 15,99
Duur: 13 uur en 33 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 15-06-2023

Specificaties

ISBN: 9789400513136
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s): Lex Noteboom
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 448
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 23-05-2023

Leesfragment

Proloog

Ik wacht in de slaapkamer omdat ik weet dat ze hier pas binnenkomt als haar dochtertje in bed ligt, haar glas wijn leeg is en de deuren op slot zijn. Ik kijk naar de opgevouwen roze pyjama. Wanneer ze beneden klaar is, komt ze naar de slaapkamer om die pyjama van het bed te pakken en aan te trekken.
Daarna gaat ze pas naar de badkamer.
Ze doet alles altijd op dezelfde volgorde. Elke avond is hetzelfde.
Ik las in een wetenschappelijk artikel dat de mens bijna alles onbewust doet. We nemen maar vijf procent van onze beslissingen door er bewust over na te denken − als ik het goed heb begrepen. Als dat waar is, zijn we allemaal soldaten: we mogen pas zelf keuzes maken als er iets niet volgens plan gaat.
Beneden kraakt de vloer. Ik volg het geluid door de woonkamer naar het kookeiland. Daar stopt het. Ik hoor glas op marmer. Ze heeft een of twee glazen rode wijn gedronken terwijl ze televisiekeek. Het lege glas zet ze om de een of andere reden morgenochtend pas in de vaatwasser. Een paar seconden later drinkt ze nog wat water en daarna loopt ze naar de gang.
Telkens weer dezelfde routine.
Elke avond is hetzelfde.
Tot vanavond.
Vanavond zit er een man met een bivakmuts te wachten in haar slaapkamer. Na vanavond zal ze de rest van haar leven bewust nadenken bij elke deur die ze opendoet.
Opnieuw gekraak van beneden. Het geluid verplaatst zich door de gang naar de voordeur. Een voor een klikken de lichtknopjes uit.

Gerelateerde artikelen

Thriller top 10 van 2023

In het afgelopen jaar zijn er weer volop spannende thrillers uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 thrillers van 2023 die zijn verschenen bij A.W. Bruna.

Blog
Lees meer