Lex Noteboom

Lex Noteboom
Nathalie Dekker
Lex Noteboom (1987) studeerde moderne geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie werkte hij als merkstrateeg voor verschillende reclamebureaus, terwijl hij de sciencefictionthriller The Deca Tapes schreef. Om het verhaal uit te kunnen brengen, maakte hij er een audiodramapodcast van. Toen het script af was, ging hij voor zichzelf aan de slag en produceerde de show op zijn zolderkamer: van de compositie van de soundtrack tot de regie van de stemacteurs. The Deca Tapes werd genomineerd voor een Webby Award en won de grootste prijs voor digitale creativiteit in Europa: een Lovie Award. In eigen land werd de podcast genomineerd voor BNR’s Dutch Podcast Award. De Man met Duizend Gezichten is zijn debuut als auteur en tevens zijn eerste Nederlandstalige verhaal. Hij werkte ruim drie jaar aan het boek.

Artikelen over Lex Noteboom

Leestips voor de Thriller Weken 2023

Van 25 mei tot en met Vaderdag is er weer extra veel aandacht voor spannende boeken in de vorm van de Thriller Weken 2023. Ga je voor de beste (ont)spanning? Lees dan deze thrillers.

Blog
Lees meer

Internationale megadeal voor Nederlands thrillerdebuut

Deze week zijn de Engelse vertaalrechten van de nog te verschijnen debuutthriller De Man met Duizend Gezichten van Lex Noteboom verkocht aan de Britse uitgever Orion. In een zescijferige deal verkreeg Editorial Director Sam Eades de wereldwijde Engelse rechten voor zowel het boek als de aanverwante thrillerpodcast De Vrouw met Duizend Gezichten.

Nieuws
Lees meer