De Man met Duizend Gezichten

In een wereld waarin fake news, big data en social media de dienst uitmaken, gaan drie personen op zoek naar de waarheid. En alles draait om die ene mythische figuur: de Man met Duizend Gezichten.

Samenvatting

Michelle staat op het punt om met haar man Daniel en hun gezin op vakantie te gaan, als ze te horen krijgen dat Daniels tweelingbroer is verongelukt. Vigo Lechkov was de president van Kazichië en Daniel keert voor het eerst in twintig jaar terug naar zijn geboorteland om bij de begrafenis te zijn. Daar aangekomen ziet Michelle algauw dat haar man onder druk wordt gezet om zijn broer op te volgen als president. Ze wil zelf zo snel mogelijk terug naar Amsterdam, maar dat blijkt niet eenvoudig. In het oosten van de voormalige Sovjetstaat is een rebellenleider opgestaan die het volk verenigt in een opstand tegen het regime. Niemand weet wie hij is of hoe hij aan zijn middelen komt, maar hij heeft een rebellenleger achter zich en pleegt aanslagen. Terwijl de Russische geheime dienst en de CIA zich met het conflict bemoeien, en Michelle alles op alles zet om haar gezin veilig thuis te krijgen, gaat Daniel de strijd aan met de ongrijpbare rebel, die bekendstaat als de Man met Duizend Gezichten .

De zeer actuele thriller De Man met Duizend Gezichten verschijnt samen met de 8-delige audiodramapodcast De Vrouw met Duizend Gezichten . Boek en podcast spelen zich in dezelfde wereld af, maar vertellen afzonderlijke verhalen die los van elkaar te lezen/beluisteren zijn.

Goed om te weten

  • Een mix van Ik ben Pelgrim, Black Mirror en House of Cards
  • Auteur is prijswinnende podcastmaker van The Deca Tapes
  • Verwijzingen naar het boek in de 8-delige thriller-podcast

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400513136
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s): Lex Noteboom
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 448
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 23-05-2023

Specificaties

ISBN: 9789044932119
NUR: 332
Type: E-book
Auteur(s): Lex Noteboom
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 448
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 23-05-2023

Specificaties

ISBN: 9789046174357
NUR: 332
Type: Luisterboek
Auteur(s): Lex Noteboom
Voorlezer: Ludo van der Winkel, Melissa Drost
Prijs: 15,99
Duur: 7 minuten
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 15-06-2023
De Man met Duizend Gezichten
De Man met Duizend Gezichten
De Man met Duizend Gezichten
Paperback:
22,99
Luisterboek:
15,99

Leesfragment

Proloog

Ik wacht in de slaapkamer omdat ik weet dat ze hier pas binnenkomt als haar dochtertje in bed ligt, haar glas wijn leeg is en de deuren op slot zijn. Ik kijk naar de opgevouwen roze pyjama. Wanneer ze beneden klaar is, komt ze naar de slaapkamer om die pyjama van het bed te pakken en aan te trekken.
Daarna gaat ze pas naar de badkamer.
Ze doet alles altijd op dezelfde volgorde. Elke avond is hetzelfde.
Ik las in een wetenschappelijk artikel dat de mens bijna alles onbewust doet. We nemen maar vijf procent van onze beslissingen door er bewust over na te denken − als ik het goed heb begrepen. Als dat waar is, zijn we allemaal soldaten: we mogen pas zelf keuzes maken als er iets niet volgens plan gaat.
Beneden kraakt de vloer. Ik volg het geluid door de woonkamer naar het kookeiland. Daar stopt het. Ik hoor glas op marmer. Ze heeft een of twee glazen rode wijn gedronken terwijl ze televisiekeek. Het lege glas zet ze om de een of andere reden morgenochtend pas in de vaatwasser. Een paar seconden later drinkt ze nog wat water en daarna loopt ze naar de gang.
Telkens weer dezelfde routine.
Elke avond is hetzelfde.
Tot vanavond.
Vanavond zit er een man met een bivakmuts te wachten in haar slaapkamer. Na vanavond zal ze de rest van haar leven bewust nadenken bij elke deur die ze opendoet.
Opnieuw gekraak van beneden. Het geluid verplaatst zich door de gang naar de voordeur. Een voor een klikken de lichtknopjes uit.

Gerelateerde artikelen

Leestips voor de Thriller Weken 2023

Van 25 mei tot en met Vaderdag is er weer extra veel aandacht voor spannende boeken in de vorm van de Thriller Weken 2023. Ga je voor de beste (ont)spanning? Lees dan deze thrillers.

Blog
Lees meer

Internationale megadeal voor Nederlands thrillerdebuut

Deze week zijn de Engelse vertaalrechten van de nog te verschijnen debuutthriller De Man met Duizend Gezichten van Lex Noteboom verkocht aan de Britse uitgever Orion. In een zescijferige deal verkreeg Editorial Director Sam Eades de wereldwijde Engelse rechten voor zowel het boek als de aanverwante thrillerpodcast De Vrouw met Duizend Gezichten.

Nieuws
Lees meer

Reis om de wereld met deze 7 topthrillers!

Met een boek kun je een wereldreis maken vanaf je eigen comfortabele bank en met een thriller ervaar je spanning en adrenaline zonder dat je daadwerkelijk gevaar loopt. Met deze 7 thrillers reis je de hele wereld rond, en je hoeft er niet eens de deur voor uit!

Blog
Lees meer