Tom Clancy Commandocentrum

Tom Clancy Commandocentrum Deel 32
Tom Clancy Commandocentrum Deel 32

Amerika wordt aangevallen… van binnenuit

Samenvatting

Talloze patiënten, zowel in ziekenhuizen als thuis, sterven nadat zij medicijnen toegediend hebben gekregen die slechtwerkende namaaksels blijken te zijn. Intussen doneert de verantwoordelijke farmaceut miljoenen dollars aan radicale groeperingen om Amerika in chaos te storten, waardoor niemand oog heeft voor zijn praktijken. Maar voor een miljardair met torenhoge ambities is geld niet genoeg. Wat hij echt wil is macht en om die in handen te krijgen, moet hij de man elimineren die hem daarbij in de weg staat: president Jack Ryan.

De vraag is alleen: hoe schakel je de best beveiligde man ter wereld uit? Het antwoord is even simpel als schokkend: je kidnapt de First Lady.

Goed om te weten

  • Een nieuwe Jack Ryan-thriller
  • Van Tom Clancy ’s boeken zijn wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht
  • Marc Camerons vijfde boek in de Jack Ryan-reeks

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400515833
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s): Marc Cameron
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Prijs: 24,99 20,00
Aantal pagina's: 432
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 14-03-2023

Specificaties

ISBN: 9789044934670
NUR: 332
Type: E-book
Auteur(s): Marc Cameron
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 432
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 14-03-2023
Tom Clancy Commandocentrum Deel 32
Tom Clancy Commandocentrum Deel 32
Paperback:
24,99 20,00
E-book:
12,99

Leesfragment

1.

Centrum Luchtverkeersleiding Washington
Leesburg, Virginia
Tijd om te beslissen: zestien minuten

Tim Goode greep de rand van het bureau vast, duwde zijn gewatteerde stoel weg van het radarbedieningspaneel, reed ermee naar voren en naar achteren en straalde een nerveuze energie uit terwijl hij heel even de tijd nam om de elektronische bliep te bestuderen die naar het noordoosten bewoog. Minstens één keer per dag vloog er wel een onnozele piloot met zijn kleine Cessna, Piper of Beechcraft over de denkbeeldige lijn die de hoofdstad van de Verenigde Staten afbakende.
‘Bezeten, brutaal of bezopen?’ mompelde Goode zachtjes, en hij liet zijn stoel weer helemaal naar voren rollen. Er rommelde een laag gegrom in zijn borstkas.
Serieus, gast? Je hoeft alleen maar op de kaart te kijken…
Er bewogen tientallen bliepjes met corresponderende transpondersignalen over zijn radarscherm. Er waren veel meer luchtvaartuigen waarover hij zich op dat moment zorgen moest maken, niet alleen dat van deze eikel. Goode verstelde de microfoon van zijn headset – alsof dat iets uitmaakte – en probeerde de radio voor de derde keer. ‘Luchtvaartuig op zestig graden ten zuiden van Nokesville, identificeer uzelf op deze frequentie.’
Nada. Noppes. nordo.
Luchtvaartuigen waren niet toegestaan binnen de sfra, oftewel de Special Flight Rules Area, een gebied met een reikwijdte van dertig zeemijlen van de vor van Washington Reagan Airport – tenzij ze aan drie specifieke criteria voldeden. Ze moesten een vluchtplan hebben. Ze moesten blijven communiceren met de luchtverkeersleiding. En hun transponder moest op de toegewezen frequentie piepen. Deze binnenkomende oetlul scoorde er nul van de drie, en hij koerste met een snelheid van honderdtwintig knopen regelrecht op de hoofdstad af, waardoor hij elke minuut twee zeemijl aflegde.
Goode zwaaide met zijn linkerhand over zijn schouder naar een supervisor. Zijn rechterhand bewoog hij naar de muis op zijn bureau, waarmee hij de rood en groen knipperende laserstralen rondom de sfra activeerde. Met behulp van het radartrackingsysteem werden de doordringende stralen rechtstreeks op het luchtvaartuig in overtreding gericht, waardoor de piloot werd gewaarschuwd dat hij onmiddellijk een bocht van honderdtachtig graden moest maken.
Gezien? Wegwezen.

Gerelateerde artikelen

Thriller top 10 van 2023

In het afgelopen jaar zijn er weer volop spannende thrillers uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 thrillers van 2023 die zijn verschenen bij A.W. Bruna.

Blog
Lees meer