Blix & Ramm

De Blix & Ramm-reeks is een Noorse thrillerserie rondom politie-inspecteur Alexander Blix en journaliste Emma Ramm. De gebeurtenissen spelen zich af in of rond Oslo in de huidige tijd en beslaan meestal een korte periode.

Alexander Blix is een rechercheur van 48 jaar. Hij is gescheiden, heeft een dochter, Iselin, en is een man die zelden de gebaande paden bewandelt. Emma Ramm is journaliste voor een online nieuwssite news.no, onverschrokken en uiterst nieuwsgierig. De twee zijn een onwaarschijnlijk duo, maar samen losten ze al verschillende zaken op. Niets menselijks is hen vreemd, wat deze thrillerserie zo herkenbaar maakt.

De inmiddels vier delen zijn afzonderlijk van elkaar te lezen, maar als je ze wel in de goede volgorde leest, zul je meer van de personages en hun onderlinge dynamiek begrijpen.

Gerelateerde artikelen

Leestips voor de Thriller Weken 2023

Van 25 mei tot en met Vaderdag is er weer extra veel aandacht voor spannende boeken in de vorm van de Thriller Weken 2023. Ga je voor de beste (ont)spanning? Lees dan deze thrillers.

Blog
Lees meer

Reis om de wereld met deze 7 topthrillers!

Met een boek kun je een wereldreis maken vanaf je eigen comfortabele bank en met een thriller ervaar je spanning en adrenaline zonder dat je daadwerkelijk gevaar loopt. Met deze 7 thrillers reis je de hele wereld rond, en je hoeft er niet eens de deur voor uit!

Blog
Lees meer

Thriller top 10 van 2022

In het afgelopen jaar zijn er weer volop spannende thrillers uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 thrillers van 2022 die zijn verschenen bij A.W. Bruna.

Blog
Lees meer

7 ijskoude thrillers om te lezen in de winter

Bij de meeste thrillers lopen de koude rillingen al gauw over je rug. Voeg daar een winterse setting aan toe en het wordt direct een echt ijskoude bedoening. Deze 7 thrillers zorgen voor gegarandeerde winterse (ont)spanning!

Blog
Lees meer