Stigma Deel 4
Stigma Deel 4
Stigma Deel 4

Het vierde deel in de razendspannende én populaire Noorse thrillerserie van Jørn Lier Horst & Thomas Enger.

Samenvatting

Alexander Blix is een gebroken man. Sinds hij veroordeeld is voor het wreken van de dood van zijn dochter, zit hij vast in Noorwegens zwaarst bewaakte gevangenis. Daar benutten de andere gevangen elke gelegenheid om de voormalige politierechercheur uit te dagen en te vernederen. Daarbij wordt geweld niet geschuwd.
Blix’ voormalige collega’s zijn intussen op jacht naar een gevreesde moordenaar. Walter Kroos is in Duitsland ontsnapt uit de gevangenis en is de grenzen noordwaarts overgestoken. De enige connectie die de politie met Noorwegen heeft gevonden, is een medegevangene op de afdeling van Blix. Daarom wordt de oud-politieman ingeschakeld voor hulp van binnenuit.
Journalist Emma Ramm is een van de weinige personen op de bezoekerslijst van Blix. Als hij de lijntjes moet verbinden tussen heden en verleden, wordt ze zijn bondgenoot buiten de gevangenismuren. De sporen die ze vinden leiden naar Osen, een bosrijke nederzetting ten noorden van Oslo, waar verschillende inwoners dodelijke geheimen en diepe littekens met zich meedragen.

Goed om te weten

  • Al 40.000 boeken van Horst & Enger verkocht
  • Voor de lezers van Lars Kepler en Cilla & Rolf Börjlind
  • Pageturner met een ingenieus plot
  • Veel aandacht voor de personages en hun motieven

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400515857
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Jørn Lier Horst, Thomas Enger
Vertaler: Corry van Bree
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 368
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 02-05-2023

Specificaties

ISBN: 9789044934694
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Jørn Lier Horst, Thomas Enger
Vertaler: Corry van Bree
Prijs: 14,99 4,99
Aantal pagina's: 368
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 02-05-2023

Specificaties

ISBN: 9789046177501
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Jørn Lier Horst, Thomas Enger
Vertaler: Corry van Bree
Voorlezer: Casper Gimbrère
Prijs: 15,99
Duur: 9 uur en 52 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 11-05-2023
Stigma Deel 4
Stigma Deel 4
Stigma Deel 4
Paperback:
22,99
E-book:
14,99 4,99

Leesfragment

Proloog

Walter Kroos keek op de klok. 1.14 uur. Het was stil in huis. Zijn moeder was een hele tijd geleden naar bed gegaan, maar hij had zijn vader, die in de schuur was, niet horen binnenkomen. Hij was daar dus alweer in slaap gevallen. Dit was de kans waarop Walter had gewacht. Nu kon hij het doen. Hij zat al heel lang vol haat. Nadat ze terug waren gekomen uit Noorwegen had hij stemmen in zijn hoofd gekregen die steeds harder riepen. Nu schreeuwden ze. Walter ging rechtop in bed zitten en plaatste zijn voeten op de koude vloer. Hij liep snel naar de keuken, opende de lade waarin alle messen lagen en pakte het scherpste, dat zwaar in zijn hand lag. Zijn handen, benen en hart voelden ineens vreemd, alsof hij zich in een ander lichaam bevond. Walter trok zijn jack niet aan, hoewel er sneeuw lag en het koud was. Hij schoof zijn voeten alleen in een paar afgetrapte sportschoenen. De rubberzolen knerpten op de sneeuw terwijl hij naar de schuur liep. Zijn adem kwam in wolkjes uit zijn mond. De stemmen spoorden hem aan om verder te gaan. De deur naar het bijgebouw klemde zoals altijd in de sponning. Heel even was Walter bang dat zijn vader wakker zou worden door het lawaai, maar hij zat op de stoel en sliep met zijn kin op zijn borstkas.

Gerelateerde artikelen

5 thrillers om te lezen in de winter

In de winter is het natuurlijk geweldig om een bijpassende thriller te lezen; het liefst eentje die zich afspeelt op een afgelegen plek en waarin bergen sneeuw de revue passeren. Koude rillingen gegarandeerd!

Blog
Lees meer

Reis om de wereld met deze 7 topthrillers!

Met een boek kun je een wereldreis maken vanaf je eigen comfortabele bank en met een thriller ervaar je spanning en adrenaline zonder dat je daadwerkelijk gevaar loopt. Met deze 7 thrillers reis je de hele wereld rond, en je hoeft er niet eens de deur voor uit!

Blog
Lees meer

7 ijskoude thrillers om te lezen in de winter

Bij de meeste thrillers lopen de koude rillingen al gauw over je rug. Voeg daar een winterse setting aan toe en het wordt direct een echt ijskoude bedoening. Deze 7 thrillers zorgen voor gegarandeerde winterse (ont)spanning!

Blog
Lees meer