Cilla en Rolf Börjlind

Cilla en Rolf Börjlind © Mariel Kolmschot

Cilla en Rolf Börjlind zijn de meest gevierde scenarioschrijvers van Zweden. Hun crimeseries en -films worden gekenmerkt door sterke plots, maatschappelijk engagement en charismatische personages die worstelen met levensechte conflicten.
De Börjlinds zijn verantwoordelijk voor maar liefst 44 films voor bioscoop en tv, waaronder 26 Martin Beck-films. Ze schreven tevens de scenario’s voor diverse tv-series. Als geen ander weten ze dus hoe ze met een spannend verhaal de lezer aan de bladzijden gekluisterd moeten houden.
Hun thrillerserie over Olivia Rönning en Tom Stilton verschijnt in dertig landen. Het eerste deel, Springvloed, bewerkten ze tot 10-delige tv-serie. Ze schrijven nu aan het tweede seizoen, gebaseerd op het boek De derde stem.
Inmiddels telt de boekenreeks over Rönning en Stilton vier delen: Springvloed, De derde stem, Zwarte dageraad en Wiegelied. Ook schreven ze het korte verhaal Hij vond zijn haar mooi.

Meer over Cilla en Rolf Börjlind
quote

Een feest om te lezen [...] De jarenlange ervaring die de Börjlinds opdeden met het schrijven van filmscenario's staat garant voor een stevig plot, verhaallijnen die feilloos samenkomen, een meeslepende schrijfstijl en hoofdpersonen van wie je gaat houden.

VN's Detective & Thrillergids

Springvloed

Het eerste deel van de Rönning & Stilton-serie is verfilmd!

Springvloed
Voor aan Het zwembad

Neem een heerlijke duik in een warm, ontroerend en liefdevol verhaal.

Sluiten Lees meer