Cilla en Rolf Börjlind

Cilla en Rolf Börjlind
Mariel Kolmschot

Cilla en Rolf Börjlind zijn de meest gevierde scenarioschrijvers van Zweden. Hun crimeseries en -films worden gekenmerkt door sterke plots en charismatische personages die worstelen met levensgetrouwe conflicten. Hun thrillerserie over Olivia Rönning en Tom Stilton verschijnt in dertig landen. Het eerste deel, Springvloed , bewerkten ze zelf tot 10-delige tv-serie.

Ze schreven maar liefst 26 Martin Beck-films voor bioscoop en tv, alsmede de scenario’s voor Arne Dahl’s A-group-serie. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor de series The Grave en The Murders , die zowel bij de critici en het publiek zeer geliefd waren. Hiernaast schreven ze nog diverse andere tv-series en films.

In de Rönning & Stilton-reeks verschenen tot nu toe zeven thrillers: Springvloed , De derde stem , Zwarte dageraad , Wiegelied , Koudvuur , Bevroren goud en De Samaritaan . In 2024 staat het achtste deel op stapel.

In de zomer van 2023 gooien ze het eens over een heel andere boeg, met een tragikomische roman voor de liefhebbers van Jonas Jonasson en Fredrik Backman: De zonnewende .
Van de boeken van Cilla & Rolf Börjlind werden in Nederland en Vlaanderen maar liefst 450.000 exemplaren verkocht.

Artikelen over Cilla en Rolf Börjlind

10 thrillers over vermissingen

Niet alle thrillers gaan over gruwelijke moorden. Veel spannende boeken zijn juist spannend doordat je als lezer niet weet wat er precies met het slachtoffer gebeurd is. Leven ze nog of is er toch moord in het spel? Wij geven je 10 boekentips voor thrillers over vermiste personen. Lees dus snel verder!

Blog
Lees meer