Koudvuur

Koudvuur, de nieuwe thriller van Cilla & Rolf Börjlind

Koudvuur

Wanneer komt deel 5 in de Rönning & Stilton-serie? Komen alle belangrijke personages terug? Waar zal het boek zich afspelen? We vroegen het aan Rolf Börjlind!

‘Na het afronden van het script voor het tweede seizoen van de tv-serie Springvloed, gebaseerd op ons tweede boek De derde stem, zijn we afgelopen februari begonnen met het schrijven van het vijfde boek van de Rönning & Stilton-serie. De Zweedse titel is Kallbrand, wat gangreen of koudvuur betekent in het Nederlands.

Al onze hoofdpersonages keren terug, maar bevinden zich in verschillende delen van de wereld.

Tom Stilton verblijft in Mae Phim, Thailand, in het yogaretraitehuis van zijn halfzus. Hij probeert zich te verzoenen met feit dat hij een persoon heeft vermoord (in Wiegelied). In Mae Phim ontmoet hij een Zweedse gehandicapte vrouw die hem om hulp vraagt bij het vinden van een man met een heel duister geheim. Dit leidt hem naar de noordelijke delen van Thailand en de Gouden Driehoek.

In Stockholm onderzoeken Olivia en Mette Olsäter een gruwelijke auto-explosie, waarbij een beroemde procureur en haar hele familie worden vermoord. Op het eerste gezicht lijkt het te gaan om een terreurdaad. Maar al snel vindt Olivia sporen die leiden naar een psychologisch instabiele jonge kunstenaar. Maar is hij echt zo schuldig als het eruitziet?’

Koudvuur, de Nederlandse vertaling van het vijfde boek van de Rönning & Stilton-serie verschijnt op 15 januari 2019. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief of via de Facebook-pagina Scandinavische thrillers.

Gerelateerde artikelen