Millennium

Hij is een charmante man, een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met piercings en tattoos én ze is een hacker van wereldklasse. Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander vormen elkaars tegenpolen, maar ook een van de meest iconische duo’s in de strijd tegen onrecht.

Meer info

De Millennium-serie startte met een trilogie van Stieg Larsson. Hij wierf grote bekendheid met zijn boeken over twee grote tegenpolen: de charmante, kritische journalist en uitgever van het tijdschrift Millennium, Mikael Blomkvist en de jonge Lisbeth Salander, een gecompliceerde vrouw én een uitermate goede hacker. Van deel 1, Mannen die vrouwen haten zijn meer dan 1,1 miljoen exemplaren verkocht. Deel 2, De vrouw die met vuur speelde (750.000 exx.) en deel 3 Gerechtigheid (660.000 exx.) werden eveneens gigantische bestsellers. De ijzersterke karakters, maatschappijkritische houding en scherpe dialogen maken zijn boeken tot een groot succes. Stieg Larsson overleed in 2004, nog voordat zijn boeken gepubliceerd konden worden. Om zijn werk en boodschap met betrekking tot maatschappelijk onrecht voort te kunnen zetten is in overleg met de erven van Larsson besloten om de serie vervolg te geven. Voor de volgende drie delen werd journalist en auteur David Lagercrantz gevraagd. Hij schreef deel 4, Wat ons niet zal doden, deel 5, De man die zijn schaduw zocht en deel 6, Zij die moet sterven. Ook deze delen werden een enorm succes. Deel 7 tot en met 9 worden door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff geschreven.

Gerelateerde artikelen

8 thrillers met een geweldige plottwist

Het zijn de thrillers die je het hele verhaal op het puntje van je stoel weten te houden, om met je met het einde er zelfs vanaf te blazen. Thrillers met een plottwist die zelfs de doorgewinterde thrillerlezer niet snel vergeten zal. Wij hebben 8 spannende boeken met verrassende plottwists voor je op een rijtje gezet.

Blog
Lees meer

Zomerlezen: alleen de beste thrillers gaan mee…

Ook zo'n zin in een zomer met (ont)spannende boeken lezen op je balkon, in de tuin of op het strand?! Speciaal voor jouw zomer(vakantie) hebben we een overzicht gemaakt van onze beste thrillers van dit moment. Hoef jij alleen nog maar te kiezen welke het beste past bij je (be)stemming 😉.

Blog
Lees meer

Leestips voor de Thriller Weken 2023

Van 25 mei tot en met Vaderdag is er weer extra veel aandacht voor spannende boeken in de vorm van de Thriller Weken 2023. Ga je voor de beste (ont)spanning? Lees dan deze thrillers.

Blog
Lees meer