Drie steden-serie

Drie families verbonden door de band van vriendschap en familie van bestsellerauteur Carmen Korn

In 1912 leerden Gerda Aldenhoven en Elisabeth Borgfeldt, destijds tien en elf jaar oud, elkaar kennen aan het Oostzeestrand. Ze werden vriendinnen voor het leven. In En de wereld was jong en Tussen vandaag en morgen volgen we het leven van deze vriendinnen en ook van de familie Canna in San Remo in de jaren vijftig en zestig.

1. Familie Aldenhoven
Gerda en haar man Heinrich hebben ooit een huis geërfd aan de Pauliplatz in Keulen. Ze wonen er nog altijd, samen met hun kinderen Ursula en Ulrich en Heinrichs ongehuwde nichten, die hun eigen woning in Klettenberg hebben verloren bij een nachtelijk bombardement. Heinrich heeft een kunstgalerie, maar de zaken lopen niet bijzonder goed. Sinds de oorlog hebben de mensen geen wanden meer waar ze de schilderijen aan zouden kunnen ophangen.

2. Familie Borgfeldt
Ook bij Elisabeth en Kurt in Hamburg is het wat krap geworden. Op de eerste verdieping van hun woning is een gezin uit Silezië ingekwartierd en zelf slapen ze nu in het kamertje naast de keuken. Hun bed hebben ze afgestaan aan dochter Nina en kleinzoon Jan, die inmiddels al vijf is en zijn vader Joachim nooit heeft gekend. Die wordt sinds maart 1945 in Rusland vermist.

3. Familie Canna
Heinrichs zus Margarethe is nog voor de oorlog van Keulen naar San Remo verhuisd. Haar man Bruno stamt uit een welvarend geslacht van bloemenhandelaars. Margarethe leidt een comfortabel leventje aan de Rivièra, maar gaat gebukt onder het afhankelijk zijn van haar schoonmoeder Agnese, die het familievermogen beheert en er klakkeloos van uitgaat dat hun zoon Gianni in de toekomst de bloemenhandel overneemt. Dat de twintigjarige jongeman weleens andere plannen zou kunnen hebben, is voor Agnese onvoorstelbaar.

Reacties van boekverkopers

‘Wat een heerlijk verhaal. […] Erg leuk om zo mee te gaan in de levens van de families.’ – Liesbeth Tuynman, Boekhandel Thomas, Bergen

‘Wat een heerlijk boek, ik moest me echt losrukken van het verhaal. Heel goede personages en uit het leven gegrepen.’ – Yvonne van Bussel, Boekhandel De Ganzenweer, Helmond

‘Krachtig geschreven, mooi hoe de verhaallijnen van de families samenkomen.’ – Ineke, Boekhandel Riemer, Amersfoort

 

Gerelateerde artikelen

5 x trilogieën van historische romans

Ontsnap jij tijdens het lezen ook het liefst naar vervlogen tijden en spannende of zelfs baanbrekende gebeurtenissen uit de geschiedenis? Dan zijn deze historische romans zeker een aanrader.

Blog
Lees meer