Sterke vrouw

Lees een vrouw! 20 leestips voor Internationale Vrouwendag

Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag. Deze dag staat in het teken van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen.

Internationale Vrouwendag is niet alleen een moment om belangrijke onderwerpen aan te snijden die specifiek vrouwen betreffen, maar ook zeker een gelegenheid om ‘de wereld een beetje mooier te kleuren, maar dan op een positieve manier’, zoals de organisatoren van Internationale Vrouwendag zo mooi zeggen.

Voor deze belangrijke dag lichten wij in dit artikel 20 boeken van vrouwelijke auteurs uit. Lees ze om je te verdiepen in thema’s rondom sekse, om je te laten inspireren door sterke vrouwen, maar ook zeker om hun waanzinnig bijzondere verhalen!

Lees ook deze artikelen:

De brieven van Rebecca West

Rebecca West gaf haar omvangrijke collectie brieven gaf ze aan het archief van Yale in bewaring. Lees haar brieven aan George Orwell, Ingrid Bergman, George Bernard Shaw en Arthur Schlesinger jr.

Blog
Lees meer

6 boekentips: romans van Zwarte auteurs

Met Black History Month staat februari jaarlijks in het teken van de Zwarte geschiedenis. Wij geven 6 tips voor romans van Zwarte auteurs

Blog
Lees meer