Wondervrouwen – Alles wat je hart begeert

Wondervrouwen – Alles wat je hart begeert Deel 1
Wondervrouwen – Alles wat je hart begeert Deel 1
Alles wat je hart begeert Deel 1

Vier vrouwen vol dromen ontmoeten elkaar in het pittoreske Starnberg in Beieren. Deel één in de Wondervrouwen-trilogie.

Samenvatting

Luise Dahlmann droomt van haar eigen kleine kruidenierswinkel. Het is 1953 en daar zou na jaren van schaarste alles wat je verlangt weer te koop moeten zijn. Ze ziet het al voor zich: de lange toonbank met grote snoeppotten erop, een koelsysteem voor verse producten, nylonkousen, boterkoekjes, verse broodjes op zondag. En het mooiste van alles: eindelijk onafhankelijk zijn. Drie vrouwen zal Luise daar steeds weer ontmoeten: Annabel von Thaler, de rijke doktersvrouw van hiernaast, de jonge student-verpleegkundige Helga Knaup en Marie Wagner die uit Pruisen is gevlucht. Nu er een nieuwe tijd is aangebroken, hebben ze allemaal één gemeenschappelijke wens: eindelijk weer gelukkig zijn.

Dit is het eerste deel van de succesvolle Wondervrouwen-trilogie: drie romans over het leven van vier vrouwen, van de economische bloei in het midden van de jaren vijftig tot de Olympische Spelen van 1972.

Goed om te weten

  • Dé nieuwe Duitse bestsellertrilogie
  • Vier vrouwen vol dromen en hoop
  • Fijne setting: een kleine kruidenierswinkel in het pittoreske Beieren
  • Eerste deel van de serie
  • Deel twee verschijnt in 2023 en deel drie in 2024

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789056727123
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Stephanie Schuster
Vertaler: Davida van Dijke
Prijs: 20,00
Aantal pagina's: 464
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 21-06-2022

Specificaties

ISBN: 9789044933512
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Stephanie Schuster
Vertaler: Davida van Dijke
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 448
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 21-06-2022

Specificaties

ISBN: 9789046176016
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Stephanie Schuster
Vertaler: Davida van Dijke
Voorlezer: Phaedra Kwant
Prijs: 15,99
Duur: 13 uur en 26 minuten
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 28-07-2022
Wondervrouwen – Alles wat je hart begeert Deel 1
Wondervrouwen – Alles wat je hart begeert Deel 1
Alles wat je hart begeert Deel 1
Paperback:
20,00
E-book:
12,99

Leesfragment

Luise

Soms gebeurde alles tegelijk. Ze was deze maandag nog maar net thuis en had amper de kans gehad om haar haar te wassen en te drogen toen de bel al ging. Het regende nog altijd, alsof ook de julihemel rouwde. ‘Gecondoleerd, mevrouw Dahlmann.’ De bezoekers klapten hun paraplu’s dicht, veegden regendruppels van hun jassen. Zo te zien wilde half Starnberg afscheid nemen van haar schoonmoeder, en de mensen verdrongen zich in de mooie kamer op de begane grond, waar Henriette lag opgebaard. Vrouwen maakten de knoop van hun hoofddoek los en duwden hun platgedrukte haar in vorm; mannen namen hun natte hoed af en hingen die aan de kapstok. Luise knikte en noemde iedereen die ze bedankte doelbewust bij zijn of haar naam, zoals ze gewend was op haar werk als kokkin in het dpCamp, het Amerikaanse ontheemdenkamp. Sommigen keken haar niet in de ogen terwijl ze haar begroetten, alsof ze na vijf jaar getrouwd te zijn geweest met een Starnbergenaar nog steeds een vreemde was in de stad. Volgens haar schoonmoeder kleefde het boerse aan haar als een soort melaatsheid; dat had ze tenminste tot het einde toe benadrukt, alsof Luise op een gebonden boerensoepje vanaf het platteland was komen aandrijven. Terwijl Luise helemaal niet moeilijk deed over haar afkomst. Ze was er trots op dat ze opgegroeid was op een hoeve in Leutstetten, midden in het amfitheater uit de ijstijd, zoals het hoefijzervormige stuwwallandschap ten noorden van de Starnberger See werd genoemd. Met uitzicht op de bergen en het slot van de laatste Beierse prins. Het feit dat kroonprins Rupprecht in Leutstetten haar overbuurman was geweest had Henriette een tikje milder gestemd. Zodra Luise terugkwam van haar wekelijkse bezoeken aan haar broers, moest ze haarfijn verslag uitbrengen over de familie Wittelsbach. Vaak had Luise geen enkel nieuwtje te melden. Het slot lag hermetisch afgeschermd achter hoge heggen, en de koninklijke familie liet zich zelden zien. En zelfs als ze over de haag een paar woorden met hen had gewisseld, bijvoorbeeld om naar de oeroude pauw te vragen die niemand ooit gezien had, hoopte Henriette op meer.

Gerelateerde artikelen

Maak kennis met de wondervrouwen

In 1953 ontmoeten vier vrouwen elkaar in het pittoreske Starnberg in Beieren. Tussen de nylonkousen, emancipatie, liefde en vriendschap, hebben ze allemaal één gemeenschappelijke wens: eindelijk weer gelukkig zijn.

Nieuws
Lees meer