Stephanie Schuster

Stephanie Schuster
Jonas Schuster
Stephanie Schuster werd geboren in Niederpöcking in 1967. Van jongs af aan schilderde en tekende ze, wat ze leerde van haar vader, de schilder Josef Wagner. Haar vader bracht haar ook de liefde voor lezen en voor boeken bij. Ze begon verhalen te verzinnen en erbij te tekenen. Schuster studeerde daarna aan de kunstacademie van München en illustreerde, na het voltooien van haar studie grafisch ontwerp, vele kinder- en jeugdboeken. Op 40-jarige leeftijd begon ze zelf met schrijven, iets wat in eerste instantie een verre droom had geleken. Inmiddels is ze een succesvol schrijver en schrijft ze onder vier verschillende namen. Als Stephanie Fey schreef ze thrillers, als Ida Ding misdaadromans die zich afspelen rondom Starnberger See en als Rebecca Abe schreef ze een historische roman en een misdaadverhaal. Haar grote doorbraak kwam met de Wondervrouwen-trilogie, die zij wel onder haar echte naam uitbracht en waarvan het eerste deel meteen in de bestsellerlijst verscheen. In het Nederlands verscheen haar trilogie Wondervrouwen onder de volgende titels: Alles wat je hart begeert Alleen het beste (deel 2) en Vrijheid voorhanden (deel 3).

Artikelen over Stephanie Schuster

Roman top 10 van 2022

In het afgelopen jaar zijn er weer volop mooie romans uitgekomen! Hier vind je een overzicht van de top 10 romans van 2022 die zijn verschenen bij A.W. Bruna en Signatuur.

Blog
Lees meer

Maak kennis met de wondervrouwen

In 1953 ontmoeten vier vrouwen elkaar in het pittoreske Starnberg in Beieren. Tussen de nylonkousen, emancipatie, liefde en vriendschap, hebben ze allemaal één gemeenschappelijke wens: eindelijk weer gelukkig zijn.

Nieuws
Lees meer