Elizabeth George

Elizabeth George
'George schetst prachtig hoe tegengestelde belangen binnen een geïsoleerde gemeenschap kunnen leiden tot moord en doodslag.' - VN's Detective en Thrillergids
‘Het is weer indrukwekkend te lezen hoe George zich een weg heeft kunnen banen naar het hart van haar tweede land, naar de zeden, gewoonten en taal. Daarom past haar die kroon, die altijd Engels bezit is geweest, zo goed.’ - de Volkskrant
Elizabeth George (Ohio, VS, 26 februari 1949) is de auteur van twintig thrillers in de Inspecteur Lynley-reeks. Daarnaast schreef ze de spannende 4-delige young adult-serie ‘Het Fluistereiland’.
George begon op haar zevende al met schrijven. Na haar studie Engels en een master in psychologie werkte ze als docent Engels en als remedial teacher. Haar eerste boek, Totdat de dood ons scheidt , verscheen in 1988. Vanaf dat moment wijdde ze zich volledig haar aan schrijverschap. En met succes, want haar werk werd bekroond met talloze awards, zoals Anthony Award, de Agatha Award en Le Grand Prix de Littérature Policière. Veel van haar boeken zijn door de BBC bewerkt tot tv-films of -series, die ook in Nederland en Vlaanderen zijn uitgezonden.

Prijzen en nominaties

Prijzen en nominaties

  • De Anthony Award
  • De Agatha Award
  • Le Grand Prix de Literature Policière (Frankrijk)
  • Genomineerd voor de Edgar Award
  • Genomineerd voor de Macavity Award
  • Genomineerd voor de MIMI-publieksprijs

Artikelen over Elizabeth George

5 boekenseries met lekker veel seriedelen!

Er is niets zo fijn als het in één keer kunnen doorlezen wanneer je een boek in een serie uitgelezen hebt. Wij geven vijf tips voor boekenseries met lekker veel seriedelen. Zo kun je de hele serie bingelezen en beleef je uren-, dagen- en wekenlang leesplezier!

Blog
Lees meer