Zonsondergang in Toscane

Italiaanse romans

De Italiaanse literatuur is vele unieke verhalen en schrijvers rijk, zoals de romans van Franco Faggiani, Raffaella Romagnolo en Fabio Genovesi.

Waan je op het Toscaanse platteland, neem een duik in de Middellandse Zee en beklim de Italiaanse Alpen.

Omslag De stof in haar handen van Bianca Pitzorno

De stof in haar handen

Bianca Pitzorno

‘Een meeslepend historisch verhaal, dat toch zeer hedendaags is: over de emancipatie van vrouwen.’ – Cosmopolitan.it

Een jonge vrouw strijdt voor haar onafhankelijkheid en voor haar dromen, in een wereld die gedomineerd wordt door mannen. Haar naaimachine is haar weg naar vrijheid.

Bekijk dit boek

omslag het licht van de nacht emanuele Altissimo

Het licht van de nacht

Emanuele Altissimo

Genomineerd voor de Premio Strega 2019.

Na de dood van hun ouders brengen de twee broers Olmo en Diego de zomer met hun grootvader door in de bergen van de Valle d’Aosta. Het is een zomer die hun leven altijd zal tekenen.

Bekijk dit boek

Omslag In het diepe van Fabio Genovesi

In het diepe

Fabio Genovesi

‘Elk hoofdstuk is een perfect verhaal, een opeenvolging van herinneringen met de scherpste details.’ – Corriere della Sera

Eindeloze zomerdagen, roomijs en het zoute water van de zee: duik in de wonderlijke, levendige en fantasierijke wereld van de kleine Fabio, die opgroeit met een afwezige vader.

Bekijk dit boek

Gerelateerde artikelen

Hoe boeken de wereld verrijken

Waarin schuilt de kracht van boeken? Boeken geven je uiteraard ontspanning, maar ook houvast, inzicht en geborgenheid. Wij geven je vijf boekentips!

Blog
Lees meer

5x literatuur voor 2022 waar je niet op kunt wachten

Een nieuw jaar is een goed moment om vooruit te kijken en nieuwe leesplannen te maken. Wij hebben de vijf grootste titels die je binnenkort kunt verwachten alvast voor je op een rijtje gezet.

Blog
Lees meer

Franco Faggiani over zijn nieuwe roman

In Faggiani's nieuwe roman is opnieuw en hoofdrol weggelegd voor de natuur. Faggiani nam de aardbeving in het Italiaanse stadje Amatrice van 2016 als uitgangspunt voor zijn boek.

Blog
Lees meer

Vergelijkbare thema's

Krijg jij geen genoeg van de Italiaanse cultuur en verhalen? Neem dan ook zeker een kijkje op onze andere themapagina’s en vind je nieuwe favoriete boek!