Zonsondergang in Toscane

Italiaanse romans

De Italiaanse literatuur is vele unieke verhalen en schrijvers rijk, zoals de romans van Franco Faggiani, Raffaella Romagnolo en Fabio Genovesi.

Waan je op het Toscaanse platteland, neem een duik in de Middellandse Zee en beklim de Italiaanse Alpen.

omslag Bittere koffie width=

Bittere koffie

Simonetta Agnello Hornby

Een groots fresco van Sicilië tijdens het begin van de twintigste eeuw.

Aan het begin van de twintigste eeuw groeit Maria op op Sicilië. Haar ouders zijn liberaal en voeden Maria op tot een onafhankelijke persoonlijkheid. Maar als de rijke, veel oudere Pietro Sala om Maria’s hand vraagt, zegt ze ja – uit een mengeling van nieuwsgierigheid en rede.

Bekijk dit boek

Omslag In het diepe van Fabio Genovesi

Mijn zusje en de zee

Donatella Di Pietrantonio

Mijn zusje en de zee is een prachtig portret van de ambivalente band tussen twee zussen. Voor liefhebbers van Elena Ferrante.

Een plots telefoontje dwingt een vrouw om gehaast te vertrekken uit haar woonplaats Grenoble. Met de trein reist ze langs verschillende kleine stations, die voorbijflitsen, tot haar raampje gevuld wordt met de Adriatische Zee…

Bekijk dit boek

Gerelateerde artikelen

Roman top 10 van 2022

In het afgelopen jaar zijn er weer volop mooie romans uitgekomen! Hier vind je een overzicht van de top 10 romans van 2022 die zijn verschenen bij A.W. Bruna en Signatuur.

Blog
Lees meer

5 x lekker lezen in de kerstvakantie

De kerstvakantie is natuurlijk bij uitstek het moment om eens een goed boek te lezen. Met deze 5 romans kom je jouw kerstvakantie wel door!

Blog
Lees meer

Vergelijkbare thema's

Krijg jij geen genoeg van de Italiaanse cultuur en verhalen? Neem dan ook zeker een kijkje op onze andere themapagina’s en vind je nieuwe favoriete boek!