Terra di Sicilia – De terugkeer van de patriarch

De terugkeer van de patriarch
Terra di Sicilia – De terugkeer van de patriarch Deel 1
Terra di Sicilia – De terugkeer van de patriarch

Meeslepende Duits-Italiaanse familiegeschiedenis over de zoektocht naar geluk. Gebaseerd op de Giordano’s familiegeschiedenis.

Samenvatting

Sicilië, eind negentiende eeuw. Barnaba Carbonaro groeit op in grote armoede. Op jonge leeftijd begint hij te werken in de productie van citrusvruchten. Sicilië is een traditionele plek waar familie het hoogste aanzien heeft, maar tegelijkertijd begint de wereld door de industrialisatie drastisch te veranderen. Barnaba verlangt dan ook naar avontuur en handel.

Als Barnaba voor zaken in München is, ontdekt hij algauw dat de Duitsers hunkeren naar zuidvruchten en vitaminen. Door zijn humor en moed groeit Barnaba uit tot een gerespecteerd citrushandelaar, gedreven door een onverzadigbaar verlangen. Barnaba krijgt vierentwintig kinderen, verdient een fortuin en verliest alles.

Goed om te weten

  • Heerlijke, epische familiesaga vol liefde, avontuur en couleur locale
  • Gebaseerd op de Giordano's familiegeschiedenis
  • Het tweede deel verschijnt medio 2024

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789056727239
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Mario Giordano
Vertaler: Olga Groenewoud
Prijs: 26,99
Aantal pagina's: 544
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 25-10-2022

Specificaties

ISBN: 9789044933994
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Mario Giordano
Vertaler: Olga Groenewoud
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 544
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 25-10-2022
Terra di Sicilia – De terugkeer van de patriarch Deel 1
Terra di Sicilia – De terugkeer van de patriarch
Paperback:
26,99
E-book:
14,99

Leesfragment

München 1960
Mijn overgrootvader Barnaba Carbonaro, zoon van een priester en een wondergenezeres, heeft vierentwintig kinderen verwekt, een mens gedood en een mandarijnenimperium opgebouwd. Een kleine man met rusteloze ogen, analfabeet, maar met een uitstekend geheugen voor getallen en uitstaande gunsten. Een man die met de helm op werd geboren. Als hij na lange tijd weer naar München terugkeert, heeft hij nergens spijt van. Echt trots is hij vooral op twee dingen: zijn Duitse paspoort en het verlies van zijn vermogen.
Wij Carbonaro’s zijn sedert generaties een familie van kleermakers, fruithandelaars, hypochonders, cholerici, dandy’s, wondergenezers, zangers en reisleiders. De meeste Carbonaro’s dragen de naam van hun te vroeg overleden broers of zussen, want in onze familie worden namen afgedragen zoals in andere families kleren en schoenen. Misschien zijn de doden ons daarom ook zo nabij. Kinderen sterven, namen overleven: Maria, Nino, Pippo, Anna, Aurora, Turri, Pina, Angela, Ignazio. Wie in deze reidans ooit de voornaam Pancrazia of Barnaba meekreeg, heeft daar diens leven lang een hekel aan en laat zich Maria of Antonio noemen. Maar bij wijze van goedmakertje voor die gehate namen worden alle Pancrazia’s en Barnaba’s van de familie Carbonaro met de helm op geboren.
Over hen wil ik vertellen.

Gerelateerde artikelen

5 x trilogieën van historische romans

Ontsnap jij tijdens het lezen ook het liefst naar vervlogen tijden en spannende of zelfs baanbrekende gebeurtenissen uit de geschiedenis? Dan zijn deze historische romans zeker een aanrader.

Blog
Lees meer

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

Over Terra di Sicilia van Mario Giordano

Ben jij benieuwd naar Terra di Sicilia van Mario Giordano? Melanie van Uitgeverij Signatuur vertelt waarom jij Terra di Sicilia nú zou moeten oppakken!

Blog
Lees meer

Nieuwe boeken in oktober 2022

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in oktober bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Blog
Lees meer