5x ontroerende coming-of-ageromans header

Avonturenromans

In een avonturenroman volg je personages die voor een grote uitdaging staan. Deze uitdagingen brengen vaak de nodige gevaren en risico’s met zich mee waar de held(inn)en zich doorheen moeten worstelen. Intrigerend van de eerste tot de allerlaatste bladzijde!

Met boeken van onder anderen Jonas Jonasson en Esi Edugyan.

2. Greenwood

Michael Christie

Urgente pageturner over klimaatverandering.

Het is 2038. Jacinda (Jake) Greenwood werkt als een overgekwalificeerde tourgids op Greenwood Island in een van de laatst overgebleven bossen ter wereld na de Grote Droogte. De link tussen het eiland en haar familienaam leek altijd toeval, totdat er iemand met een boek over haar familiegeschiedenis verschijnt. We worden terug de tijd in genomen en ontmoeten de rest van de familie Greenwood.

Meer weten?

Omslag Bird Box Josh Malerman

3. Bird Box

Josh Malerman

Nu een Netflix-film met Sandra Bullock in de hoofdrol.

Aanvankelijk negeerden de mensen de bizarre getuigenissen op het nieuws. Maar er kwamen er steeds meer en ze kwamen van steeds dichter bij huis. Algauw hoorden we dat het bij ons op straat gebeurde, om de hoek. De televisie ging op zwart, de radio zweeg en het internet viel uit. Telefoons stopten met overgaan. En we konden niet meer naar buiten. Want daar zijn zij. En zij mogen niet gezien worden…

Meer weten?

Vergelijkbare thema's

Krijg jij geen genoeg van avonturenromans? Neem dan zeker een kijkje op onze andere themapagina’s!