Humoristische romans

De boeken van Joachim Meyerhoff

Joachim Meyerhoff (1967) is een gelauwerd acteur en auteur. Zijn debuutroman Alle doden vliegen hoog werd bekroond met de Franz-Tumler-Literaturpreis 2011 en de aanmoedigingsprijs van de Bremer Literaturpreis 2012. In 2017 kreeg hij een beroerte. Dat zette hem aan tot het schrijven Hamsters in je hersenen. Al zijn titels zijn enorme bestsellers geworden.

De humor van Jonas Jonasson

Zijn debuutroman De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween was een ongekend fenomeen. Wereldwijd is deze in meer dan 45 talen uitgegeven en zijn er al meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht. Ook zijn latere boeken werden stuk voor stuk bestsellers.

Gerelateerde artikelen

Een interview met Frankie

De bestsellerroman Frankie gaat over leven, liefde en vriendschap door de ogen van een kat. Hoog tijd voor een interview met hoofdpersonage Frankie.

Blog
Lees meer

Nieuwe boeken in november 2022

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in november bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees dan snel verder!

Blog
Lees meer

Over humoristische romans

Humoristische romans behoren tot een fictiegenre waarin humor en satire centraal staan om de lezers te vermaken. Deze romans gebruiken een verscheidenheid aan komische technieken, zoals geestige dialogen, overdrijvingen en ironie en parodie om zo een luchtige en lachwekkende toon te creëren.

Humoristische romans kunnen een breed scala aan onderwerpen behandelen, van het dagelijks leven tot aan sociaal commentaar, en kunnen tevens elementen van andere genres bevatten zoals mysterie of romantiek. De personages in deze romans zijn vaak eigenaardig en humoristisch met overdreven trekjes en eigenaardigheden die bijdragen aan de komische toon van het verhaal.

De plot van een humoristische roman wordt gedreven door een centraal conflict of centrale gebeurtenis, maar is vaak meer gericht op de humoristische interacties tussen de personages. De humor in deze romans kan licht en speels zijn, of meer bijtend en sarcastisch, afhankelijk van de stijl en bedoeling van de auteur.

Het tempo en de focus van humoristische romans kunnen sterk variëren, waarbij sommige meer gericht zijn op dialoog en interacties tussen personages, en andere meer gedreven worden door snelle actie en buitensporige plotwendingen.