Richard Russo

Richard Russo
'Zijn natuurtalent als verteller wordt prachtig aangevuld met zijn gave zich in te leven in zijn personages. Dat maakt Richard Russo zo'n bewonderenswaardige auteur.' - John Irving
Richard Russo (1949, Johnstown) woont met zijn vrouw aan de kust van de Amerikaanse staat Maine en in Boston. Zijn romans Empire Falls (Signatuur 2004) en Brug der zuchten (Signatuur 2008) kwamen allebei op de bestsellerlijst terecht. Voor Empire Falls won hij de prestigieuze Pulitzer Prijs. Zijn roman Het inzicht van Griffin verscheen in 2010 bij Signatuur en Schadevolle jaren in 2011. In 2013 verschijnt Ergens anders , een hartverscheurend mémoir over zijn moeder.

Het werk
Het werk van Russo wordt zeer lovend ontvangen door de internationale en de nationale pers. Russo's specialisme is grote verhalen over families, het leven in small-town Amerika en de verborgen maatschappij die Amerika nog steeds is. Zijn boeken zijn omvangrijk, zijn verhalen ontvouwen zich in gestaag tempo en zijn schrijfstijl is van een hoog niveau. Drie van zijn romans zijn verfilmd, waaronder Empire Falls met o.a. Ed Harris, Philip Seymour Hofmann, Helen Hunt, Robin Wright-Penn en Paul Newman.

Prijzen en nominaties

Prijzen en nominaties

  • Pulitzer Prize 2009 met Empire Falls

Artikelen over Richard Russo