BESTELLEN
BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

BOEKENAUTEURSNIEUWSTHRILLERABONNEMENT

GREENWOOD

Ze komen voor de bomen. Het is 2038. Jacinda (Jake) Greenwood werkt als een overgekwalificeerde tourgids op Greenwood Island in een van de laatst overgebleven bossen ter wereld na de Grote Droogte. De link tussen het eiland en haar familienaam leek altijd toeval, totdat er iemand met een boek over haar familiegeschiedenis verschijnt. We worden terug de tijd in genomen en ontmoeten de rest van de familie Greenwood: Liam, een gewonde timmerman die zijn dood in de ogen kijkt. Willow, een milieuactiviste die vastbesloten is de zonden van haar vader Harris, ooit een groot houtmagnaat, goed te maken. En Everett, een landloper die een vondeling redt en daarmee het lot van de komende generaties bezegelt… 

Greenwood is een urgente en actuele pageturner. 

Michael Christie schreef romans, een verhalenbundel, essays en boekrecensies voor onder andere The New York TimesThe Washington Post, en The Globe & Mail. Zijn werk heeft verschillende prijzen gewonnen en is meerdere malen genomineerd voor de Scotiabank Giller Prize. Als voormalig timmerman en sociaal werker voor daklozen woont hij in een zelfgebouwd houten huis met zijn gezin. Greenwood is zijn tweede en meest recente roman.


'Deze fantastische familiesage zal fans van Richard Powers bekoren.'

– Publishers Weekly

'Een prachtige familiegeschiedenis die zich afspeelt in British Columbia, Canada. Met persoonlijke, indrukwekkende verhalen en personages van wie je gaat houden. Alles klopt aan dit boek.'

– Chris Haak, Boekhandel Scheltema

NIEUWSBRIEFOPEN FRAGMENT
WORD AMBASSADEUR VAN SIGNATUUR!BESTELLEN

Meer lezen?

Meesterlijke roman over een familie van houthakkers en natuurbeschermers in een stervend bos

‘EEN BOEK OM TE BINGELEZEN.’

BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

NRC Handelsblad

Helpt mensen ontspannen en ontwikkelen

Genomineerd voor Scotiabank Giller Prize 2019

Urgente pageturner over klimaatverandering

Voor de lezers van David Mitchell, Richard Powers en Annie Proulx

BESTELLEN

FRAGMENT

Lees een voorproefje van dit wonderlijke verhaal

2038

Ze komen voor de bomen. Om hun naalden te ruiken. Hun schors te strelen. Verkwikking te vinden in het nederig stemmende duister van hun schaduw. Stil te staan onder het bladerbaldakijn en te bidden tot hun duizend jaar oude zielen. Vanuit de door stof gesmoorde steden komen ze naar dit exclusieve bomenresort – een afgelegen, bebost eiland in de Grote Oceaan voor de kust van British Columbia – om zich te transformeren, te vernieuwen en weer in contact met zichzelf te komen. Om eraan te worden herinnerd dat het ooit zo woest kloppende, groene hart van de aarde niet helemaal tot stilstand is gekomen, dat de ziel van al het leven niet tot stof is vergaan, dat het nog niet te laat is en nog niet alles verloren is. Ze komen naar de Bomenkathedraal van Greenwood om deze belachelijke leugen te geloven. En als Bosgids moet Jake Greenwood ervoor zorgen dat ze die voor zoete koek slikken. 

E-BOOK

Paperback | 480 p. | ISBN: 9789056726294  | € 24,99

Prachtige nieuwe editie van 
de internationale bestseller

Tijd: het heden. Plaats: een Balkanland, verwoest door jarenlange conflicten.

Natalia, een jonge arts, is op een missie naar een weeshuis als ze het bericht krijgt dat haar zeer geliefde grootvader is overleden, ver van hun huis en onder omstandigheden die niemand helemaal duidelijk zijn. Natalia herinnert zich zijn verhalen uit haar kindertijd en ze raakt ervan overtuigd dat hij zijn laatste dagen doorbracht met het zoeken naar de “doodloze” man, een vagebond die claimde onsterfelijk te zijn.

Haar grootvader was een zeer rationeel mens en Natalia heeft er de grootste moeite mee om te begrijpen waarom hij zo’n vreemde, onwaarschijnlijke reis zou aanvangen, maar ze stuit op een aanwijzing die haar leidt naar het buitengewone verhaal van de tijgervrouw.

BESTELLEN

De auteur is op woensdagavond 4 november online live te zien op het aangepaste Crossing Border Festival. 
Ben jij benieuwd wat de auteur te vertellen heeft? 
Registreer je dan.

REGISTREER