De tranenmaker

De tranenmaker
De tranenmaker
De tranenmaker

De Wattpad- en TikTok-sensatie uit Italië – een onweerstaanbare leeservaring voor fans van Colleen Hoover, Twilight en Anna Todd

Samenvatting

Binnen de muren van Grave, het weeshuis waar Nica opgroeide, werden altijd al verhalen verteld bij het kaarslicht. De bekendste was die van de tranenmaker, een mysterieus figuur met ogen zo helder als glas, en de veroorzaker van alle angsten die mensen voelen.

Op haar zeventiende lijkt het moment gekomen om de verhalen uit haar kindertijd achter zich te laten. Nica’s droom wordt werkelijkheid wanneer Mr. en Mrs. Milligan haar adopteren. Maar ze is niet de enige. Rigel, een rusteloze, mysterieuze wees, wordt ook uit Grave weggehaald. En hij is de laatste persoon die Nica als adoptiebroer zou wensen. Rigel is intelligent, speelt betoverend piano en is onvoorstelbaar knap, maar heeft een donkere, onaangename kant.

Hoewel Nica en Rigel een verleden delen vol verdriet en gebrek aan liefde, is het onmogelijk om samen te wonen. Vooral als de legende hen achtervolgt en de tranenmaker echt lijkt te bestaan. Maar Nica heeft er alles voor over om haar droom te beschermen, en alleen als ze haar angsten onder ogen komt zal ze haar vleugels kunnen uitslaan, zoals de vlinder waarnaar ze vernoemd is.

‘Een verhaal vol emotie, dat je na elk hoofdstuk naar adem doet happen.’ – Il Libraio

 

Verlangend naar een familie. Een onmogelijke liefde. En maar één zekerheid: je kunt nooit liegen tegen de ’tranenmaker’.

Goed om te weten

  • Dé BookTok-sensatie uit Italië
  • De intensiteit van Wuthering heights, het verslavende van Colleen Hoover, de spanning van Twilight
  • Verfilmd als 'The Tearsmith' op Netflix!

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400516083
NUR: 285
Type: Gebonden
Auteur(s): Erin Doom
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Prijs: 24,99 17,50
Aantal pagina's: 496
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 13-06-2023

Specificaties

ISBN: 9789044934793
NUR: 285
Type: E-book
Auteur(s): Erin Doom
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 496
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 13-06-2023

Specificaties

ISBN: 9789046177617
NUR: 285
Type: Luisterboek
Auteur(s): Erin Doom
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Voorlezer: Relinde de Graaff
Prijs: 15,99
Duur: 24 uur en 29 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 20-07-2023
De tranenmaker
De tranenmaker
De tranenmaker
Gebonden:
24,99 17,50
E-book:
12,99

Leesfragment

Proloog

In de Grave hadden we heel veel verhalen.
Gefluisterde vertellingen, sprookjes voor het slapengaan… Legenden op het puntje van je tong, bij het schijnsel van een kaars. Het bekendste verhaal was dat van de tranenmaker.
Het ging over een verre, afgelegen plek…
Een wereld waar niemand kon huilen en waar de mensen leefden met een lege ziel, ontdaan van emoties. Maar voor iedereen verborgen, in zijn immense eenzaamheid, was daar een mannetje dat in schaduwen gehuld was. Een eenzelvige, bleke, kromgebogen ambachtsman die uit zijn glasheldere ogen tranen van kristal kon vervaardigen.
Naar hem gingen de mensen toe met de vraag om te mogen huilen, om een flinterdun sentiment te mogen ervaren; want in tranen gaat de liefde schuil, net als het allermeelevendste afscheid. Het zijn de intiemste verlengstukken van de ziel, die ons, meer dan blijdschap of geluk, echt het gevoel geven mens te zijn.
En de ambachtsman deed wat ze vroegen…
Hij stopte zijn tranen en alles wat daarin zat in de ogen van de mensen, en kijk eens wat ze huilden: het waren boosheid, wanhoop, verdriet en angst.
Het waren hartverscheurende passies, desillusie en tranen, tranen en nog eens tranen: de ambachtsman creëerde een pure wereld, die hij kleurde met de meest intieme, uitgesproken gevoelens.
‘Denk erom: je kunt niet liegen tegen de tranenmaker,’ zeiden ze na afloop van het verhaal tegen ons.
Dat vertelden ze ons om ons te leren dat ieder kind lief kan zijn; dat je lief moet zijn, omdat niemand slecht geboren wordt. Dat zit niet in onze aard.
Maar voor mij…
Voor mij was het niet zo.
Voor mij was het niet zomaar een legende.
Hij was niet in schaduwen gehuld. Het was geen bleek, kromgebogen mannetje met glasheldere ogen.
Nee.
Ik kende de tranenmaker.

Gerelateerde artikelen

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer